Dijous, 16 Març 2017 10:56

El GOB considera inadmissible la greu reculada del transport públic

El GOB considera inadmissible la greu reculada del transport públic caib.es

L'anunci de la reducció de freqüències i serveis en les línies de tren sumat a la rebaixa de freqüències, línies i pujada de preus per acontentar el sector dels taxis en les noves línies de l'aeroport, mereixen que ens qüestionem on és l'interès públic en la gestió d'un servei públic tan cabdal per a la sostenibilitat, l'accessibilitat i la millora de la mobilitat com aquest

Era difícil pensar que en mans d'un govern com l'actual, el transport públic pogués sofrir aquesta reculada. Si fa unes setmanes celebràvem l'anunci de les noves línies de l'aeroport, tot i que hi presentàrem esmenes de millora, ara hem de lamentar enormement que els criteris per acontentar i calmar el sector dels taxis (negoci privat) siguin a costa d'empitjorar el servei de cara als usuaris: augment de tarifes, reducció de línies i reducció de freqüències.

Per altra banda, els nefastos resultats d'aquesta negociació, hi hem de sumar l'anunci de canvis, a partir de dia 17 de març, que peguen una dura estocada al servei de tren que havia millorat progressivament en els darrers anys, amb augment de freqüències, línies, serveis directes i reducció de temps de trajecte. Ara resulta que totes aquestes qüestions són les que es dilapiden a partir de demà dia 17 de març, amb el conseqüent i inadmissible empitjorament del servei.
És difícil creure, amb aquestes mesures, que es tracti d'un Govern que aposti pel transport públic.

De principis de legislatura s'havia promès un pla de mobilitat integral de tota la illa de Mallorca del que no tenim notícia, un pla de mobilitat de l'àrea metropolitana de Palma que tampoc tenim constància de que s'hagi abordat. Del que sí que tenim notícia és de la dràstica reducció i empitjorament del servei de tren (un servei que ha costat moltíssim de consolidar a nivell de qualitat, freqüència, temps de trajectes i línies, i que encara li queda molt per millorar), de la reducció de freqüència dels busos llançadora, com el que uneix l'estació de Consell/Alaró amb el municipi d'Alaró i de la posada en marxa de noves línies que abans d'iniciar el servei ja surten viciades per les pressions d'un dels sectors econòmics que defensen el seu interès privat per sobre de l'interès públic. Veurem si les noves propostes que també incloïa el Pla de transport per viatgers de millora del servei de bus arreu de les illes (a part de les noves línies de l'aeroport) també pateix «retallades» després de la proposta inicial. Sincerament esperam que no, però ara mateix, costa de creure.

No entenem com pretenen abordar els propis objectius de la Conselleria de Transport d'incitar el transvàs de persones dels mitjans de transport privats per carretera als mitjans de transport públics. Precisament per això, és sabut i ho exposa així la el propi document de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, el que cal és augmentar amplitud horària del servei, fiabilitat i regularitat en la prestació del servei, optimització de la velocitat comercial, augment de la freqüència de pas. Criteris tots que es conculquen amb les noves propostes de la pròpia Conselleria. A banda, dels seus propis objectius també en la lluita contra en canvi climàtic on el transport juga un paper fonamental.

Llegir 2629 vegades Darrera modificació el Dijous, 16 Març 2017 12:32

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.