Dijous, 21 Juny 2018 12:46

El GOB considera que el Pla de transport és poc creïble i oportunista.

Armengol i MES signant el compromís pel tren de llevant al 2013 Armengol i MES signant el compromís pel tren de llevant al 2013 Volem el Tren de Llevant

Després d'una legislatura en blanc (excepte noves línies bus) en matèria de millores de mobilitat, ens presenten un Pla de mobilitat a 8 anys vista i sense pressupost.

Sorprèn que a aquestes alçades el Govern surti amb un Pla de transport com si fos una revolució quan no fa més que prometre el que fa anys que ja fa tard i malament: tren, tranvies i altres mesures més que lògiques per a les que no feia falta 3 anys i mig de legislatura per extreure una diagnosi i ara una sèrie de mesures a 8 anys vista i sense pressupost.

Una legislatura perduda

L'únic pressupost que hi ha sempre disponible és per noves carreteres. I de fet, així ha quedat palès aquesta legislatura. Una legislatura que era una oportunitat per fer una planificació integral de mobilitat a la illa, aturar les carreteres previstes al pla del 98 (i no obstant tenim autopista Llucmajor-Campos a punt d'iniciar obres), envestir amb el desplegament de la xarxa ferroviària (com s'han compromès eternament) i integrar la mobilitat de la regió metropolitana de Palma a uns nous esquemes de mobilitat que no haurien de passar precisament per construir 2ons cinturons ni altres vies de més capacitat.

No és de rebut que a aquestes, alçades i a menys d'un any de les eleccions, pretenguin que ens creiem les «idees». Era ja el moment de passar a l'acció. A l'execució. Al canvi radical de la mobilitat a les Illes.

Llucmajor-Campos

De fet, aprofitam l'avinentesa de la declaració d'intencions per demanar a Consell i Govern que, aprofitant el recurs interposat contra l'autopista Llucmajor-Campos, aturin i retirin definitivament el projecte. Aquesta seria una de les primeres accions que vertaderament implicarien un canvi en la manera de concebre les solucions a la densificació del trànsit a les nostres carreteres i aniria en sintonia amb les declaracions pública de la Presidenta a la presentació del Pla i també amb les intencions d'abordar una llei de transició energètica i canvi climàtica que té, en el transport, un dels seus majors obstacles.

Llegir 922 vegades Darrera modificació el Dijous, 21 Juny 2018 12:57

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.