Dijous, 20 Setembre 2018 11:26

El GOB demana al Consell que paralitzi els projectes de rondes fins a l'aprovació del Pla de Mobilitat del Govern.

El GOB ha presentat al·legacions a la Variant de s'Alqueria Blanca i Campanet. També la d'Artà ha estat a exposició pública.

Tots són noves carreteres de grans dimensions dins sòl rústic, allunyades del nucli urbà, que responen a un model obsolet (PP-UM 1998) que condiciona les millores de mobilitat.

El President Ensenyat ha de rectificar l'execució de més carreteres del vell model si vol ser coherent amb el discurs de les sigles del partit que lidera.

En plena efervescència de la campanya contra l'Autopista Llucmajor-Campos, per ser un projecte que corromp el compromís del partit que lidera el Consell de Mallorca en relació a la necessitat d'abordar un canvi radical de la política d'infraestructures viàries del Consell de Mallorca, el Consell té a exposició pública projecte de rondes i variants de municipis que responen al mateix model, obsolet i caduc del model de Carreteres aprovat al 98 per PP-UM i que no s'han atrevit a qüestionar.

Ara mateix, es plantegen grans carreteres al sòl rústic, amb les que pretene solucionar-se problemes de mobilitat de diferents nuclis de població: Campanet, s'Alqueria Blanca o Artà han estat a exposició pública fins ahir.

   

Alternatives ronda Campanet                                                                     Alternatives ronda Alqueria Blanca

 

                                    Ronda Artà Nord

 

Es tracta de pretendre abordar la mobilitat creant només noves infrastructures per al transport per carretera, incentivant així, més trànsit de cotxes, més consum i fragmentació del territori i més pèrdua de sòl.

Justament ara, està a punt d'aprovar-se el Pla de Mobilitat del Govern. Un pla que ha de qüestionar necessàriament aquestes noves infrastructures plantejades al 98 (obsoletes) i que òbviament van en contra del primer dels objectius del Pla: minvar la presència de vehicles a les carreterers, generar opcions de transport públic i apostar per la gestió de la mobilitat de manera integral.

Aquestes noves carreteres de 20 metres amb velocitats de 80km/hora no es justifiquen en absolut si es té en compte aquesta visió integral i sobretot no es justifiquen per l'impacte crític que tenen sobre el territori (intrusió visual, ocupació sòls fèrtils, impermeabilització del sòl, fragmentació territorial...)

Per tot això i després de les lamentables declaracions del President del Consell, demanam des del GOB que, sí vertaderament s'està per l'ecologisme, es paralitzin aquests nous projectes que no són més que exemplers evidents d'incoherència política entre paraules i fets.

Llegir 1246 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.