Dimarts, 04 Mai 2021 11:02

El GOB treu a la llum a la societat de les Illes l'informe realitzat pel personal investigador de Corporate Watch sobre el negoci de la cadena Barceló amb les deportacions de persones migrants.

El GOB exigeix al Govern Armengol que denúnciï el negoci il·lícit de la família Barceló i no accepti diàleg ni interlocució, mentre segueixi fent negoci amb la vulneració dels drets humans fonamentals, beneficiant-se de la deportació de les persones migrants. 

La companyia aèria Evelop del grup Barceló té el contracte per dur a terme els vols de deportació massiva del govern espanyol, mitjançant un acord realitzat amb el Ministeri de l’Interior espanyol el desembre de 2019. Una altra companyia, Air Nostrum, que opera la franquícia Iberia Regional , transporta detinguts dins d’Espanya, sobretot a Madrid, des d’on són deportats per Evelop. El valor total del contracte per a les dues companyies aèries és de 9,9 milions d’euros i té una durada de 18 mesos .

Els beneficiaris principals del contracte s’alternen cada pocs anys entre Evelop i Air Europa de Globalia.

El 10 de novembre de 2020, Evelop va dur a terme les primeres deportacions xàrter d’Espanya des de les restriccions de viatge provocades per la pandèmia cCOVID-19. A bord hi havia 22 migrants, la majoria senegalesos, que havien viatjat en vaixell a les Illes Canàries. Evelop i el govern espanyol els van abandonar a Mauritània, segons un acord amb el país per acceptar qualsevol migrant que arribés a la vora de les illes. Els activistes contra la deportació afirmen que des de la supressió de les restriccions de viatge, Evelop també ha deportat persones a Geòrgia, Albània, Colòmbia i la República Dominicana

El GOB exigeix al Govern Armengol que denúnciï el negoci il·lícit de la família Barceló i no accepti diàleg ni interlocució, mentre segueixi fent negoci amb la vulneració dels drets humans fonamentals, beneficiant-se de la deportació de les persones migrants. 

A més, exigim que aquest empresariat turístic no opti a cap tipus de rescat públic ni opció a fons europeus mentre segueixi fent negoci amb la vida de les persones. 

Podeu consultar tota la informació a: https://corporatewatch.org/evelop-barcelo-group-deportation-planes-from-spain/

Gràcies a @StopDeportacion, un grup espanyol que fa campanya contra els centres de deportació i els vols de deportació.

Llegir 1437 vegades Darrera modificació el Dimarts, 04 Mai 2021 11:33
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.