Divendres, 05 Març 2021 12:01

GOB i Terraferida, exigeixen al nou Conseller Josep Martí Ribas, un posicionament fort contra els plans d'expansió aeroportuària, immobiliària i energètica d'AENA.

Queda clar que AENA està en expansió i des del Govern de les Illes Balears, cal un posicionament fort contra els plans d'una infraestructura semiprivatitzada que preten sotmetre d'una manera tan exagerada els interessos territorials i socials d'aquí a l'expansió del seu negoci.

 

Aquesta setmana ha trascendit la notícia de les itencions per part d'AENA de seguir impulsant el seu pla inmobiliari. Ara mateix AENA està realitzant un estudi sobre la disponibilitat de sols i actius "amb alt potencial" pel desenvolupament d'activitats aeroportuàries complemetàries. Unes activitats "complementàries" que com el Parc Fotovoltaic projectat a l'Espai Lliure Públic de Son Bonet, ve a consolidar el projecte expansiu d'AENA iniciat amb el projecte i les obres de reforma i ampliació de la capacitat d'operativitat de l'aeroport de Son Sant Joan, i la proposta de parc fotovoltaic a l'espai lliure públic de Son Bonet.

Queda clar que AENA està en expansió i des del Govern de les Illes Balears, cal un posicionament fort contra els plans d'una infraestructura semiprivatitzada que preten sotmetre d'una manera tan exagerada els interessos territorials i socials d'aquí a l'expansió del seu negoci.

GOB i Terraferida exigeixen al nou Conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Martí Ribas, que fixi clarament la posició del Govern davant AENA contrària a aquesta expansió de negocis en territori illenc sense la participació dels agents polítics i socials de les Illes. Per altra banda, consideram que cal impulsar la demanda efectiva de la gestió o cogestió aeroportuària per garantir que la planificació d'una infrasestructura tan important per a les Illes no es faci d'esquenes als interessos socials i de les pròpies polítiques del Govern que recordem, no poden obviar el seu compromís i declaració d'estat d'emergència climàtica.

Recordam per altra banda que el passat mes de desembre, la Plataforma contra la Ampliación del Aeropuerto de Palma va interposar un recurso contenciós-administratiu en el TSJB per exigir la paralització dels projectes en marxa, com les obres de la pista nord, per comptar amb un informe d'impacte ambiental totalment obsolet i redactat fa 16 anys. Un recurs que ha estat admès a tràmit i que cal que el Govern de les Illes també tengui present en el seu posicionament davant AENA pel que fa als seus projectes d'expansió i activitats "complementàries" immobiliàries i energètiques, que ara planteja.

Llegir 453 vegades Darrera modificació el Divendres, 05 Març 2021 12:09
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.