Dissabte, 03 Novembre 2018 13:08

La Plataforma antiautopistes fa una darrera crida per redimensionar l’autopista Llucmajor-Campos.

El projecte arrasarà 52 hectàrees de manera innecessària.

Projecten una super rotonda de 280 metres d’amplada que ocuparia 4,5 hectàrees, més gran encara que la plantejada pel PP.

La Plataforma antiautopistes fa una darrera crida als partits polítics amb responsabilitat de Govern a Mallorca perquè redimensionin el projecte d’autopista Llucmajor-Campos.
A mesura que es van coneixent més detalls del projecte, creix l’estupefacció d’organitzacions, entitats i persones de diversos àmbits. El Consell de Mallorca no ha estat transparent amb aquest projecte, de fet ni tan sols va estar a exposició pública, no ha estat debatut per la societat i moltes persones que donen suport als partits desconeixen els seus impactes.

Algunes dades que cal conèixer:

1. Arrasarà una superfície de 52 hectàrees d'ametllerars, cultius, boscos, garrigues i un entorn de gran bellesa i valor ecològic.

2. L'autopista projectada pel PP tenia 43 d'amplada, la de MÉS-Podem-PSOE 42. A més inclou una super rotonda que ocuparà més de 4 hectàrees i que té una amplada de 280 metres.

3. L'autopista del PP asfaltava 56 hectàrees, enfront de les 52 de MÉS-Podem-PSOE. Una diferència mínima del 7%.

4. Aquesta autopista té uns costos inicials de 33 milions d'euros, que podrien veurer-se incrementats substancialment, com passa amb la majoria de projectes viaris a les Illes.

5. S'ha expropiat a 300 propietaris de 222 finques per un valor de 6,5 milions d'euros.

6. Un patrimoni molt valuós podria ser destrossat o afectat: Barraques de roter, safaretjos, un pont, l'antiga via del tren, una cova, un avenc i més de 2.000 arbres.

7. Transparència 0. Tot i ser el projecte més car de la darrera dècada, no ha estat a exposició pública i ni tan sols es va aprovar a un plenari ordinari del Consell, sols a una comissió.

8. Aquesta autopista la pagarem els mallorquins al 100%. Quan diuen que la pagarà l'estat menteixen. D'ençà del 2011 l'estat no ha posat ni un euro per pagar noves carreteres a Mallorca.

9. Aquest projecte, igual que els 200 milions que ha gastat el Consell en asfalt aquesta legislatura, no solucionaran els problemes de mobilitat, col·lapse i sinistralitat de les carreteres mallorquines, tot el contrari: durà més cotxes, més urbanització, més centres comercials, pedreres, polígons, etc.

10. Aquesta autopista serà construïda per COPISA, empresa involucrada en multitud de casos de corrupció i que surt a 36 sumaris penals (Gurtel, 3%, Cas Palau...) per haver fet donacions a partits a canvi de contractes d’obres públiques.

Hi ha molts de motius per replantejar aquest projecte, apel·lam al seny de les persones i entitats afins als partits progressistes perquè facin recapacitar als seus dirigents al Consell, i redimensionin el projecte d’autopista abans que sigui tard.

Llegir 538 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.