Dimecres, 21 abril 2021 09:59

La Plataforma contra els Megacreuers expressa la seva preocupació davant la proposta del ple del Consell de Mallorca per impulsar la recuperació dels creuers

En una carta a la presidenta del Consell de Mallorca, les entitats reiteren la necessitat d'establir una moratòria del turisme de creuers fins que no estiguin clars els plans de contingència sanitària i els impactes socials i ambientals.

En resposta a l'aprovació per unanimitat al ple del Consell de Mallorca d'una proposta de Ciutadans per fomentar i impulsar la recuperació del turisme de creuers al Port de Palma "amb criteris de sostenibilitat i ambientals", la Plataforma contra els Megacreuers, composta per 30 entitats de diferent caire: associacions veïnals, conservacionistes, ecologistes, entitats ciutadanes, etc., ha enviat avui una carta dirigida a la presidenta del Consell, Catalina Cladera.

En ella, manifesten la seva preocupació davant la gestió que es pugui fer en el futur immediat del turisme de megacreuers i creuers al Port de Palma. D'una banda, per la situació generada per la pandèmia, ja que "el turisme de megacreuers ha esdevingut en aquests moments un risc important pel que fa a la seguretat sanitària".

Per un altre costat , la Plataforma ha vengut demanant una moratòria  del turisme de creuers fins que no estiguin clars els criteris "de sostenibilitat i ambientals" que s'assenyalen a l'acord aprovat per unanimitat pel ple del "Consell". "Des de la Plataforma contra els Megacreuers volem recordar l’amenaça que suposaria reiniciar aquesta activitat al port de Palma sense una garantia  sanitària total, així com sense uns controls mediambientals i socials clars i efectius", expressen a la missiva.

A més, afegeixen, "l’activació d’aquesta modalitat de turisme hauria de venir establerta a iniciativa de les institucions balears i no per decisió unívoca de l’Autoritat Portuària i les empreses multinacionals de creuers".

Per acabar, la Plataforma fa una sèrie de sol·licituds:

- En cas que finalment arribés qualque megacreuer, que l’APB faci públiques les mesures sanitàries estrictes que hauran de prendre en les instal·lacions portuàries, així com els controls individuals als passatgers que vulguin desembarcar.

- Que l’APB faci públic el Pla de Contingència que aplicaran en el cas que es declari alguna persona – turista o tripulació- infectada per la Covid-19.

- Que s’estableixi el més aviat possible una comissió tècnica interinstitucional amb participació d’experts proposats per la Plataforma, per establir la capacitat de càrrega social i mediambiental  dels megacreuers a la ciutat de Palma.

Llegir 445 vegades Darrera modificació el Dimecres, 21 abril 2021 10:01
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.