Dimecres, 30 Març 2022 18:18

La Plataforma contra els Megacreuers sol·licita reunir-se amb el president de l’Autoritat Portuària per demanar explicacions sobre la gestió dels megacreuers al port de Palma

Com vàrem expressar fa uns dies a l’opinió pública, des de la Plataforma contra els Megacreuers ens mostram preocupats per diversos fets relacionats amb la gestió dels megacreuers al port de Palma, a les portes de l’inici de la temporada.

D’una banda, el passat 24 de març varen atracar al port de Palma els megacreuers Mein Schiff 6, de 295 metres d’eslora, el MSC Fantasia, de 333 m, i el Regal Princess, de 330 m. La Plataforma contra els megacreuers va demanar explicacions del perquè s’ha romput l’acord relatiu a l’afluència simultània de megacreuers al port de Palma.

D’altra banda, hem denunciat l’apagada informativa de l’arribada d’aquests bucs per part de l’APB, el que dificulta molt el seguiment dels acords per part de la societat civil. Des del dia 16 de març fins al 25 de març, l’apartat de la pàgina web oficial de Ports de Balears on s’informa de l’estat actual d’ocupació del port de Palma va restar sense actualització. A més, l’apartat de previsió de trànsit presentava informació errònia el mateix dia 24, ja que indicava la presència de dos creuers al port, quan en realitat hi havia 3. La Plataforma contra els megacreuers va demanar explicacions del perquè es presentava informació equivocada i perquè no es va mantenir l’actualització de les dades.

Per tots aquests fets, dels quals la Plataforma es va manifestar i va demanar explicacions a través d’una nota de premsa, no n’hem obtingut resposta (tot i que l’endemà d’emetre la nota de premsa, es va actualitzar la web de l’APB). Per tant, ahir vàrem procedir a registrar un requeriment formal a l’Autoritat Portuària. En ell, la Plataforma sol·licita la descripció i definició de “megacreuer” tal com es va definir a l’acord que es va fer públic amb les navilieres. Sense perjudici dels aclariments anteriors, la Plataforma contra els megacreuers sol·licita una reunió amb el president de l'APB, el Sr. Francesc Antich.

Llegir 336 vegades Darrera modificació el Dimecres, 30 Març 2022 18:21

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob