Dilluns, 13 Setembre 2021 10:38

Les Plataformes contra l’ampliació de l’aeroport de Palma i Son Bonet Pulmó Verd, convoquen per la concentració de dia 19 de setembre simultània a Barcelona, Palma i Madrid contra les ampliacions dels aeroports per part d’AENA.

 

1.- La concentració que convocam per a dia 19 a les 12 del migdia a les escales de La Seu de Palma és, certament, en solidaritat amb la lluita dels companys de Catalunya contra l’ampliació de l’aeroport del Prat i l’atemptat ecològic que suposa contra el delta del Llobregat, a més de l’atemptat que és el fet de continuar amb el mateix model que ens ha conduit fins a un canvi climàtic irreversible ja, però que pot ser molt i molt més gros si no rectificam.

2.- Si bé és cert que la ciutadania organitzada ha fet un pas molt important en aquesta lluita, encara no s’ha guanyat; per això, mantenim i refermem la crida a la convocatòria per dir no a les ampliacions dels aeroports i del trànsit aeri en general.

Afirmam que cap anunci polític assegura, ara per ara, que l’ampliació de l’aeroport del Prat s’aturi indefinidament i, per tant, és imperatiu seguir lluitant per defensar el Delta del Llobregat i per revertir el model de creixement, que s’ha demostrat insostenible.

3.- Però no és, només, en solidaritat amb ells, és en solidaritat amb totes les plataformes que, arreu del món, tenen lluites semblants, és a dir, en solidaritat amb les persones i amb la biosfera que ens aixopluga. És, per tant, en solidaritat amb la nostra pròpia lluita contra l’ampliació de l’aeroport de Palma, que AENA vol augmentar per augmentar els seus beneficis, tot i que saben prou bé que la capacitat que té en temporada alta ja és massa elevada, i negativa per a l’economia social de les illes Balears (en termes d’economia convencional) i extraordinàriament negativa per a la qualitat de la vida dels habitants d’aquestes illes.

4.- El capital sense rostre de las grans companyies, que, per obtenir beneficis ràpids ha promogut un creixement cap al desastre, malgrat que això estàs advertit des de fa més seixanta anys, i demostrat en fa més de 35, fa compte continuar obtenint beneficis ràpids, ara, amb les obres i infraestructures que s’hauran de fer per procurar que els desperfectes, fruit de la seva activitat especulativa, no siguin tan grossos com serien sense fer tals infraestructures, i sembla que, per assegurar-se’n d’aquest nou negoci, hagin decidit continuar amb les mateixes propostes que ens han fet arribar allà on som.

5.- Quan les advertències ja s’han convertit en evidències, AENA vol ampliar aeroports que no estaran molt a romandre inundats (el del PRAT, per exemple), aeroports que acabaran de col·lapsar el trànsit i la vida dels mallorquins en temporada alta (i no tan alta)(el de Son Sant Joan), vol reconvertir espais d’ús públic en negoci privat (a Son Bonet, per exemple), i que acabaran expulsant els habitants tradicionals de barris, pobles i ciutats per substituir-los per gent amb més poder adquisitiu, gentrificació aquesta que és una de les fites aconseguides per la Globalització Neoliberal que qualcú volgué vendre com a cosa positiva no fa tants d’anys encara, i ha estat fàbrica de misèria.

6.- PENSA GLOBALMENT I ACTUA LOCALMENT, és un eslógan ecologista tradicional: totes aqueixes causes van lligades: Allò que passa a Palma, a Barcelona o a l’Afganistan, ... o que en Julian Assange estiga empresonat amb fakes i amenaces per dir la veritat sobre qüestions de política mundial, no és independent ni de la crisi econòmica, ni de la crisi ambiental ...
a) O la gent recobra el poder de les mans de les multinacionals que ara el tenen per mitjà de les teresetes polítiques que governen a favor seu ...
b)O la dictadura mundial creixerà de mida i d’intensitat reduint-nos a la condició d’esclaus (feliços o no feliços, segons com els convengui)

7.- Per tot això feim una crida a moviments socials i ecologistes i a les lluites del territori a sortir al carrer el 19S per exigir la paralització indefinida de qualsevol ampliació d’activitat o d’infraestructures aeroportuàries i sumar-nos a les lluites contra les ampliacions dels aeroports de Palma, Madrid, Reus i Girona.

8.- Aquesta lluita va molt més enllà: és el moment d’abordar d’una vegada noves polítiques que transformin l’actual model econòmic especulatiu i injust en un model que cobreixi les necessitats bàsiques del conjunt de la població i respecti el territori i els límits biofísics del planeta.
Per això, ens trobarem el pròxim diumenge 19 de setembre a les 12 h a les escales de la Seu, per exigir una resposta a la profunda crisi social, econòmica i ambiental que estem vivint.


https://www.aeroport.aguait.cat/

Entitats convocants que formam part de les Plataformes: GOB, Amics de la Terra, Greenpeace Illes Balears,Terraferida, Fridays For Future, Extinction or Rebelion, Attac Mallorca, Jubilats per Mallorca.

Llegir 121 vegades Darrera modificació el Dilluns, 13 Setembre 2021 11:06
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.