Dijous, 09 Desembre 2021 10:02

Xavier Pastor, oceanògraf i fundador de Greenpeace, i Cati Torres, del Laboratori del Canvi Climàtic de la UIB, es sumen a la campanya de la Plataforma contra els Megacreuers

En mig del debat dels partits polítics al voltant de quants creuers és capaç de suportar Palma i la ciutadania, dues noves veus d'experts es sumen a la campanya que ha engegat la Plataforma contra els Megacreuers per reflexionar al voltant de la necessitat de limitar aquest tipus de turisme al port de Palma.

Per l'oceanògraf i fundador de Greenpeace Xaver Pastor, la situació generada a Palma per l'arribada massiva de creuers és "abusiva i inacceptable". "Soc molt partidari de limitar els creuers. Crec que amb un creuer al dia és ja més que suficient", ha afirmat.

 

Xavier Pastor 2

 

Per la seva banda, Cati Torres, professora d'Economia i secretària del Laboratori Interdisciplinar de Canvi Climàtic de la UIB, ha expressat: "Fa temps que la ciència ens adverteix que el canvi climàtic i la Covid-19 són dos dels darrers exponents de la degradació ecològica planetària. El que esperaríem avui és l’aposta institucional per polítiques orientades a reduir-la, i no a incrementar-la fomentant activitats que nodreixen un model socioeconòmic que no pot perpetuar-se en el temps ni ecològicament ni socialment".

 

Cati Torres 1

 

Cati Torres 2

 

Es poden consultar les declaracions completes de Xavier Pastor i Cati Torres a les imatges que acompanyen la campanya (arxius adjunts), que la Plataforma i les entitats que la conformen difonen a través de les seves xarxes socials.

Llegir 184 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Desembre 2021 10:18
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob