Territori i urbanisme

15/01/2013. El GOB planteja un incident de nul·litat de l’Avanç de NN.SS. de Campos

Intenten classificar com a urbanes unes parcel·les de Ses Covetes on els tribunals, en nombroses ocasions, han decretat el caràcter “no urbà”

 

 

 

15/01/2013. El GOB planteja un incident de nul·litat de l’Avanç de NN.SS. de Campos

Intenten classificar com a urbanes unes parcel·les de Ses Covetes on els tribunals, en nombroses ocasions, han decretat el caràcter “no urbà”

_______________________________________________________________________________________________________________________

 

El passat dia 2 de gener, el GOB va remetre al registre municipal de Campos un escrit on hi formula UN INCIDENT DE NUL·LITAT D’ACTUACIONS, de conformitat amb el que disposa l’article 79.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, per haver-se produït una nul·litat d’actuacions a l’acord d’aprovació de l’Avanç de les NN.SS. d’aquest municipi esmentat.

 

Aquest Avanç de NN.SS. proposa la classificació de sòl urbà per a les polèmiques parcel·les de Ses Covetes, on el TSJB anul·la la llicència per construir 68 apartaments ja que no eren sòl urbà.

 

Aquest escrit planteja la nul·litat de l’aprovació per dos motius fonamentals:

 

1.- No és possible classificar com a sol urbà unes parcel·les de Ses Covetes, on els tribunals de justícia, han dictat nombroses resolucions on queda clar que aquests terrenys no són, no han estat mai i no poden ser sòl urbà.

 

La Llei de Costes del 1988 deixa clar que aquests terrenys no poden tenir usos residencials. Sobre aquesta qüestió, ens remetem al raonament jurídic segon de la interlocutòria de la Sala Contenciosoadministrativa del TSJIB dictada el proppassat dia 19 de desembre del 2012, del tenor literal següent:

 

“ Por tanto, el Ayuntamiento de Campos, advertido por la Ley 22/88 y advertido de la Ley 22/88 desde el primer momento por el informe de la Demarcación de Costas, sin embargo, desoyó el mandato legal y siguió adelante con el plan ilegal de atribuir a los suelos del caso una clasificación que por Ley no les correspondía”

 

2.- L’equip redactor de l’Avanç de les NN.SS. i de l’Informe preliminar de sostenibilitat ambiental, han estat contractat contravenint la normativa vigent

 

Aquestes persones que han prestat serveis de consultoria i assistència tècnica a l’Ajuntament de Campos han estat seleccionades vulnerant el règim general de contractació administrativa; això és: hi ha hagut una designació digital i ad personam, i incomplint els principis d’igualtat, no discriminació i lliure concurrència, els quals garanteixen la plena transparència en la contractació administrativa

 

Hi ha hagut un incompliment de l’article 31 del text refós de la Llei sobre règim del sòl i ordenació urbana, aprovat mitjançant el Reial Decret 1346/1976, de 9 d’abril Així mateix, aquest mandat es reitera en l’article 123.4 del Reial Decret 2159/1978, de 23 de juny, mitjançant el qual s’aprova el Reglament de planejament.

 

Les sentències del Tribunal Suprem que han anul·lat la designació digital de l’equip redactor dels instruments de planejament general, per incomplir el tràmit inexcusable de la normativa de contractes de les administracions públiques, són nombroses.

 

 

 

 

 

Tags: campos, demolició, ses covetes

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents