Territori i urbanisme

02.01.2015. La campanya per una Iniciativa Legislativa Popular en defensa del Territori entra a la recta final amb el suport de col·lectius i entitats d’arreu de Mallorca.

El termini acaba el 23 de gener. 

 

02.01.2015. La campanya per una Iniciativa Legislativa Popular en defensa del Territori entra a la recta final amb el suport de col·lectius i entitats d’arreu de Mallorca.

El termini acaba el 23 de gener.

_______________________________________________________________________________________________________________________

La campanya de recollida de signatures a favor de la proposició de llei que pretén aturar noves agressions al nostre territori ja ha cobert més de dues terceres parts dels tres mesos fixats pel Parlament per recollir firmes.

Aquesta Iniciativa Legislativa Popular promoguda pel GOB compta amb el suport de col·lectius, entitats, sindicats i partits que participen activament en la campanya de recollida de signatures arreu de les Illes.

Només a Mallorca, Albaïna, MÉS per Mallorca, Grup Excursionista de Mallorca (GEM), Ateneu Pere Mascaró, Som Energia, Col·lectiu Independentista de Muntanya (CIM), Salvem el Molinar, STEI-i, Consell de la Societat Civil, Amics de la Terra, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Biciutat, ATTAC Mallorca, Jubilats per Mallorca, UGT, COP Pina, USO, Grup d’Opinió d’arquitectes i Associació de Veïns de Bunyola, etc…han donat suport explícit a la campanya “Unes illes per viure-hi” subscrivint i donant suport al manifest. Suports que continuen arribant a hores d’ara.

 

 

Manifest

Llei per a la protecció del territori

Unes illes per viure-hi.

 

La topada de front amb la crisi econòmica i financera ha comportat el retorn de velles polítiques agressives amb el territori i les persones. En els darrers anys hem vist com, a través de modificacions legislatives, el govern anava tombant les barreres de protecció del territori, els recursos i els espais naturals, amb l’objectiu de donar barra lliure a la inversió privada per a desenvolupar nous projectes i infraestructures sense entrebancs ni destorbs.

 

Així s’han desenvolupat lleis i reglaments per alimentar vells favors a sectors poderosos vinculats a la construcció, l’extracció de recursos o la gestió de serveis bàsics – aigua, residus, energia -, promovent amnisties a les irregularitats comeses fins ara amb total impunitat i afavorint processos de privatització. Tot plegat, representa més especulació, més corrupció, bombolles i booms que afavoreixen a uns pocs mentre hipotequen el futur i comprometen la realitat present de les persones que vivim en aquestes illes.

 

Per tot això, ens cal ara més que mai, potenciar un canvi de model de gestió i ús del territori, de model energètic, de gestió dels recursos hídrics i dels residus. Tot, amb un únic i principal objectiu: l’interès general i la protecció dels recursos i els espais naturals.

 

PER UNES ILLES PER VIURE-HI!

 

Volem i tenim dret a incidir en les decisions que afecten el nostre futur. Per això, volem donam suport a aquesta iniciativa legislativa que surt del poble, que es debatrà als carrers, que serà avalada per ciutadania i que, posteriorment, serà elevada al Parlament amb l’objectiu de comprometre els poders polítics a un debat real de política feta per a la ciutadania.

 

Donam suport a aquesta proposta de Llei perquè:

 

  • Pretén assentar les bases d’un nou model de gestió i ús del territori i dels recursos, garantint la preservació del sòl rústic i les activitats del sector primari que s’hi desenvolupen amb respecte i coherència amb l’entorn,
  • Garanteix la qualitat i quantitat dels recursos hídrics,
  • Pretén acabar amb els negocis bruts vinculats a la gestió i importació de residus per ser incinerats a Mallorca,
  • Volem evitar infraestructures que rompen amb la realitat i l’escala insular,
  • Per evitar nous grans projectes especulatius que fomenten la corrupció,
  • Per garantir un model energètic que deixi fora la possibilitat de realitzar prospeccions petrolíferes i implantar grans línies d’alta tensió de la mà de grans empreses del sector energètic i aposti per l’autoconsum energètic i les energies renovables distribuïdes i democràtiques,
  • Volem acabar amb la privatització d’espais de domini públic i la mercantilització dels espais naturals. 

 

Així expressam al nostre suport a la Llei per a la protecció del Territori i a la campanya engegada des de la ciutadania per a poder ser debatuda al Ple del Parlament.

Tags: ILP, ILP territori,, Territori

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents