Biodiversitat

30/01/2015. Abaqua arrasa 4.000 metres quadrats de la ZEPA de s’Albufera

S’ha obert un camí de més de 600 metres per dins els terrenys protegits de Son Bosc per tal de substituir canonades.

30/01/2015. Abaqua arrasa 4.000 metres quadrats de la ZEPA de s’Albufera

S’ha obert un camí de més de 600 metres per dins els terrenys protegits de Son Bosc per tal de substituir canonades.

 


 

El GOB s’ha adreçat a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori reclamant información sobre l’obertura d’un camí, paral·lel al camí existent que arriba a la depuradora de Muro-Santa Margalida, i que discorre per dins l’àrea protegida de la Zona d’Especial Protecció per a les Aus de s’Albufera de Mallorca.

Les obres realitzades fins ara, de substitució de canonades, han afectat també la zona immediata a la carretera Can Picafort-Port d’Alcúdia, dins terrenys del Parc Natural de s’Albufera, i també el tram entre l’estació de bombeig de les Salinetes i el camí de la depuradora, amb abocament d’enderrocs dins el parc natural. A la zona de Son Bosc el camí sembla haver-se fet simplemente per habilitar el trànsit de camions i donar suport a l’excavació, que es realitza sobre el camí asfaltat que porta a la depuradora.

 

Nou camí, dins ZEPA, paral·lel a l’existent.

 

Abocament de materials a les Salinetes, dins el parc natural.

 

L’acord de la  Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, de 5 de març de 2012, exposa que les obres “es desenvoluparan, quasi totalment, sobre vials i camins existents”. No ha estat així de cap manera, ja que s’ha intervingut sobre més de 1.200 metres fora de camí (uns 600 dins la zona no protegida de Son Bosc i altres 600 dins la ZEPA de s’Albufera). El GOB ha demanat explicacions sobre el compliment d’aquest i altres condicionants establerts a l’informe de la Comissió, que podrien no haver-se satisfet per part de l’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua).

 

Tags: Company, Diflubenzuron, Dimilin, Fumigació

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents