Biodiversitat

28/01/10 El Govern fins ara no ha mogut ni un dit per evitar la construcció d’aquest camp de golf aferrat al Parc Natural de S’Albufera

El GOB responsabilitza directament el President Antich del que pugui passar a partir d’ara

 

28 de gener de 2010

Llum verda al golf de Son Bosc
El Govern fins ara no ha mogut ni un dit per evitar la construcció d’aquest camp de golf aferrat al Parc Natural de S’Albufera
El GOB responsabilitza directament el President Antich del que pugui passar a partir d’ara


Segons les informacions facilitades pel batlle de Muro, la promotora del projecte de camp de golf de la platja de Muro, ubicat a la zona de Son Bosc, ja ha fet el pagament de l’impost d’ús atípic de sol rústic, la darrera passa que li faltava per poder començar les obres. Així, les feines de construcció del camp de golf poden començar immediatament.

L’any 2001, el govern presidit per Francesc Antich protegia la zona de Son Bosc incorporant-la al Parc Natural de s’Albufera, a causa dels seus elevats valors ambientals i davant l’amenaça d’un incipient projecte de camp de golf. Malauradament, l’any 2003, amb Jaume Matas a la presidència de la Comunitat i Jaume Font al cap de la Conselleria de Medi Ambient, la protecció fou anul·lada.

Durant la darrera legislatura presidida per Matas, el projecte de camp de golf feu avanços en la seva tramitació, inclosos els informes favorables de la Comissió Balear de Medi Ambient, controlada per Jaume Font. Un vist i plau ambiental, amb uns informes tècnics que com a mínim el fan qüestionable, i que és un exemple de llibre de com fins i tot la major aberració pot aconseguir un informe favorable per part de l’administració ambiental.

Ja dins l’actual legislatura, en que Francesc Antich torna presidir el Govern, hem pogut veure com s’han seguit fent passes cap a la transformació de Son Bosc en un camp de golf, amb una Conselleria de Medi Ambient encapçalada per Miquel Àngel Grimalt (Unió Mallorquina) que únicament s’ha preocupat de cobrir-se legalment les esquenes amb un pla de conservació de l’orquídia de prat, però que pel que fa al projecte de camp de golf ha anat ben alerta a posar-hi cap entrebanc, si més no el contrari. Mentrestant la resta del Govern, i el President en particular, han mirat cap a un altre costat deixant les mans lliures a Grimalt.

A la vista que Son Bosc pot ser destruït en les properes setmanes, el GOB responsabilitza directament Francesc Antich de permetre la transformació irreparable d’aquest espai natural per convertir-lo en el camp de golf número 25 de Mallorca. El President ha demostrat una completa passivitat davant la situació, i ha deixat que Unió Mallorquina, amb només 3 dels 15 membres del Govern, impulsi la construcció d’aquest camp de golf.

Recordem que Son Bosc, a més d’haver estat Parc Natural durant 8 mesos, ha estat identificat com una de les árees de major biodiversitat de les Balears per investigadors de l’IMEDEA (CSIC-UIB), que la seva diversitat biològica és més alta fins i tot que la majoria d’àrees de l’interior del Parc Natural de S’Albufera (informe del Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient) i que la seva protecció ha estat reclamada fins i tot per la més important organització mundial per la conservació (IUCN, Unió Internacional per la Conservació de la Natura).

Ens trobam sense dubte davant una de les actuacions més lamentables d’aquest Govern.

 

Tags: camps de golf,, muro, salbufera, son bosc

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents