Biodiversitat

5/12/2012. Company: dimissió

No ens mereixem patir ni un segon més un Conseller que enfonsa el sistema d’espais naturals protegits de les Balears

Els acomiadaments realitzats avui a Espais de Natura Balear impossibiliten la conservació bàsica dels nostres parcs i reserves

5/12/2012. Company: dimissió

No ens mereixem patir ni un segon més un Conseller que enfonsa el sistema d’espais naturals protegits de les Balears

Els acomiadaments realitzats avui a Espais de Natura Balear impossibiliten la conservació bàsica dels nostres parcs i reserves


 

Avui matí s’han produït els anunciats acomiadaments a l’empresa pública Espais de Natura Balear, depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, i responsable de la gestió de les prop de 100.000 hectàrees d’espais naturals protegits de les Illes Balears.

Amb l’acomiadament de 22 persones s’afecta gairebé al 20% de la plantilla d’ENB, una empresa que per l’any 2013 a més a més de reduccions de personal patirà una dràstica retallada pressupostària que qüestiona greument les possibilitats de gestió dels parcs i reserves naturals.

Els acomiadaments realitzats per la conselleria de Biel Company fulminen la gestió a dos espais protegits i suprimeixen el seguiment biològic al conjunt de parcs i reserves, a més d’afectar altre personal administratiu, informador o de manteniment.

Hem de destacar:

L’acomiadament de la pràctica totalitat dels tècnics del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. L’equip de 6 tècnics, responsables de la gestió del més gran espai protegit de les Balears, queda per ara reduït a una única persona. Aquesta decisió fa totalment inviable la gestió del Paratge Natural i un mínim control sobre les activitats que s’hi desenvolupen.

L’acomiadament de tot el personal destinat al Parc Natural de Sa Dragonera. Espais de Natura deixa de tenir presència al Sa Dragonera, i el Consell de Mallorca haurà d’assumir completament la gestió.

L’acomiadament dels 3 únics naturalistes de la xarxa d’espais protegits, responsables del seguiment biològic dels parcs naturals de s’Albufera de Mallorca, es Grau de Menorca, i la reserva natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera. El seguiment biològic és imprescindible per al control de la gestió dels espais protegits. Sense seguiment biològic, els parcs i reserves aniran a la deriva, sense saber com reaccionen els seus sistemes naturals davant els canvis que es puguin produir.

Un conseller de medi ambient que du a terme, per voluntat pròpia o per indicació del President, aquest despropòsit de bon gust no és digne del seu càrrec. Per això demanam a Company que adopti en primer lloc la decisió d’acomiadar l’encara director-gerent d’Espais de Natura Balear, José Mª Vicente, l’única persona d’ENB que té ben merescut el seu acomiadament, i que fet això, per dignitat, dimiteixi del seu càrrec de conseller.

Des del GOB tenim intenció d’informar internacionalment d’aquest despropòsit, ja que el Govern està cometent una greu irresponsabilitat que a més a més de posar en risc els nostres espais protegits afectarà a diversos compromisos adquirits.

 

Tags: Incineració,, No volem ser el femer d'Europa, residus, Tirme,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents