Programes per a centres educatius

Activitats de sensibilització per a l’educació infantil – Contacontes

Tenim dissenyades dues propostes específiques per les primeres etapes educatives (3, 4 i 5 anys). Aquestes activitats són: un contacontes sobre medi marí (Les aventures d’en Gató) i un altre sobre medi terrestre (L’eriçó pues i la tortuga poruga).

Es tracta de dos contes infantils propis, que ens serveixen per a donar dues pinzellades sobre els elements de l’entorn natural que ens envolta, i la importància de la seva conservació.

Com participar-hi?

Aquest programa està subvencionat per als centres educatius que pertanyen al municipi de Palma.
Si sou un centre escolar i voleu saber més informació, demanau-ho sense cap compromís! Ens podeu escriure al nostre correu educam@gobmallorca.com

 

Programes Natura km0

Els programes Natura KM.0 pretenen apropar als participants en el seu entorn natural més proper

Cada un dels diferents programes està adaptat a la realitat de cada municipi i es dissenyen conjuntament amb les parts implicades: centres educatius, Ajuntament i àrea d’educació ambiental del GOB.

Cada un està conformat per diferents activitats adaptades a cada cicle, de manera que al llarg de l’etapa educativa els alumnes puguin realitzar el programa complet. 

La descoberta inicial és el primer pas per poder apreciar els seus valors i desenvolupar una actitud proactiva que procuri la seva protecció i conservació.

Aquest programa està subvencionat pels Ajuntaments de Palma, Alcúdia, Llubí i Manacor.

Com participar-hi?

Les activitats d’aquest programa estan subvencionades per a aquells centres educatius que pertanyen als municipis mencionats, cadascun amb mètodes de funcionament i inscripció diferenciats. 

Si sou un centre escolar (ja sigui d’aquests municipis o d’altres) i voleu saber més informació, podeu escriure’ns al nostre correu: educam@gobmallorca.com

 

Descoberta de de La Trapa

La Trapa és una finca agrícola i forestal situada a l’extrem més occidental de la serra de Tramuntana. Aquesta finca va ser adquirida pel GOB per subscripció popular l’any 1981. La seva gestió i la manera de treballar-hi al llarg de la seva història ha tingut la singularitat de ser un projecte col·lectiu. I és precisament aquesta particularitat al voltant de la qual vertebrem el programa educatiu que hi desenvolupam.

El programa educatiu va dirigit a ESO, BATX, FP i està format per una activitat on gaudim d’un dia en un entorn natural i paisatgístic excepcional. Durant la pujada a la finca observarem flora i fauna del pinar i de la garriga, interpretam el paisatge i aprenem els comportaments respectuosos a la muntanya. Arribats a la finca descobrirem l’interessant història de la finca i la seva riquesa natural i patrimonial.

Com tots els altres programes, és una activitat dissenyada per treballar abans i després de la sortida a través d’una guia didàctica.

Com participar-hi?

Les activitats d’aquest programa estan subvencionades per a aquells centres educatius que pertanyen al municipi de Palma.

Si sou un centre escolar (ja sigui d’aquests municipis o d’altres) i voleu saber més informació, podeu escriure’ns al nostre correu: educam@gobmallorca.com

 

Descoberta del litoral – Palma

L’activitat de descoberta de litoral està dissenyada per a alumnes d’ESO i es centra en donar a conèixer un dels hàbitats més important de les Illes, el litoral.
Al llarg de la sortida, donam a conèixer les dinàmiques litorals (formació de les platges i corrents marines) i les espècies que hi habiten. A més, aprofundim en l’impacte de l’acció humana en el medi natural, per a sensibilitzar sobre la problemàtica dels plàstics, entre altres.

Com participar-hi?

Aquest programa està subvencionat per els centres educatius que pertanyen al municipi de Palma.

Aquest programa està subvencionat per EMAYA. Les inscripcions es duen a terme mitjançant la plataforma de Palma Educa al següent enllaç: https://tuit.cat/kih04
Si sou un centre escolar d’un altre municipi i voleu saber més informació, podeu contactar amb educam@gobmallorca.com

 

Tallers d’ornitologia

Aquests tallers ens permeten treballar en la sensibilització per a la conservació d’un grup d’éssers vius especialment rellevant per al GOB: les aus. Amb ells pretenem apropar als participants en el món de l’ornitologia.

Aquests de tallers poden ser: 

Descoberta d’aus i els seus sons
Curs: 1r, 2n i 3r EP

Taller sobre la Milana
Curs: 4rt, 5è, 6è EP

Com participar-hi?

Aquest programa no està subvencionat per els centres educatius.
Si sou un centre escolar i voleu saber més informació, podeu contactar amb educam@gobmallorca.com

 

Programes de suport per a centres educatius (activitats no subvencionades)

Les activitats de suport per a centres educatius són aquelles que, seguint l’estructura, format i contingut de les activitats anteriors, s’ofereixen als centres educatius que estan interessats en realitzar les activitats, encara que aquestes no estiguin subvencionades.
L’oferta educativa per a aquests casos és:

Presentació de l’entitat i el seu voluntariat
Cursos: EP, ESO, BATX, FP

Contacontes
Cursos: 3, 4 i 5 anys.

Activitats del Programa Natura KM.0
Curs segons activitat (tal i com es descriu en la secció: “Programes Natura KM.0”).

Activitat de Descoberta de la Trapa.
Cursos: ESO, BATX, FP.

Activitat de Descoberta del Litoral
Cursos: ESO.

Tallers d’ornitologia
Descoberta d’aus i els seus sons
Cursos: 1r, 2n i 3r EP
Taller sobre la Milana
Cursos: 4rt, 5è, 6è EP

Com participar-hi?

Aquestes activitats no estan subvencionades, el pressupost dependrà de l’activitat i si se n’han de fer adaptacions.
Si sou un centre escolar i voleu saber més informació, podeu escriure’ns al nostre correu: educam@gobmallorca.com