Dimecres, 19 Octubre 2016 16:18

EL GOB s'ha reunit avui amb Biel Barceló per presentar-li les propostes ecologistes en relació als aspectes més preocupants de la qüestió turística.

Fruit de la tasca resultat de la Jornada de feina i debat organitzada pel GOB el mes d'abril en torn a la necessitats de posar límits al Turisme, i després de viure un intens estiu de massificació, el GOB ha presentat avui les propostes que sorgeixen de l'ecologisme social en relació als aspectes més greus i urgents que entenem que cal abordar: la hipertròfia turística, la proliferació de l'habitatge turístic i el model turístic.

Igualment s'han posat damunt de la taula altres qüestions com la Llei Turística, el Tot inclòs, la regulació dels cotxes de lloguer, la problemàtica dels creuers i la promoció de la diversificació i desestacionalització turística a la que s'oposa el GOB.

Avui s'han reunit membres del GOB amb el Vicepresident i Conseller d'Innovació, Hisenda i Turisme arran d'una reunió sol·licitada pel grup ecologista per abordar, després d'aquest estiu, les solucions que des de la perspectiva ecologista cal abordar en relació a les problemàtiques turístiques derivades de la massificació però també per tractar aquells aspectes amb els que des del GOB discrepam i veim amb preocupació de la política turística impulsada sota la direcció de Biel Barceló.

Des del GOB ens mostram crítics amb la política turística del Govern que entenem que no fa més que propiciar la generació d'una «bombolla turística», una nova bombolla especulativa que, com la immobiliària, quan deixi de generar beneficis provocarà una nova crisi econòmica que afectarà novament al territori, la conservació dels valors naturals i la realitat social i econòmica de les persones que vivim aquí.

En aquest sentit i davant les alarmes sorgides ja aquest estiu en relació a la massificació i la incapacitat de posar límits i regular les activitats amb més incidència sobre el territori, el medi ambient i la qualitat de vida de les persones residents i treballadores a les illes, el GOB ha presentat una sèrie de propostes concretes per abordar el decreixement turístic que consideram indispensable per a equilibrar i diversificar el nostre model econòmic.

Adjuntam el Document resultat de la jornada de debat i participació que elaboràrem el mes d'abril a partir d'un procés obert i participatiu per a discutir i plantejar les respostes que entenem que l'ecologisme social ha d'aportar a l'acció política i al debat social.

Altres qüestions que veim amb molta preocupació
 

Per altres banda, altres qüestions com la Llei Turística, l'impost de turisme sostenible, la regulació de creuers i vehicles de lloguer, la capacitat de l'aeroport, o la pèrdua de la Ciutat amb la turistització i els problemes associats de gentrificació i pèrdua del teixit comercial, la promoció de la diversificació del model econòmic i la desestacionalització turística, s'han posat damunt de la taula.

En relació a aquests punts, el GOB veu amb preocupació el plantejament de la política turística de l'actual Govern perquè no ens sembla que abordi amb determinació la necessitat d'evitar la centralitat econòmica del sector turístic. Per altra banda, preocupa veure la incapacitat de l'administració per fer front d'una manera decidida als efectes negatius i perversos, ja urgents i immediats, que deriven del model actual del turisme de masses. En aquest sentit des del GOB insistim que posar l'adjectiu de «sostenibilitat» (veure campanya Turisme Sostenible del Govern) a la promoció turística del Govern, ara mateix no està a l'alçada de la responsabilitat d'abordar la problemàtica social, econòmica i ambiental derivada del monocultiu turístic que patim. 

Llegir 2019 vegades Darrera modificació el Dimecres, 19 Octubre 2016 16:38

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.