Dijous, 10 Novembre 2022 11:06

Encalentint motors: Compte enrere perquè la ILP es debati al Parlament.

Han passat més de quatre mesos d'ençà que vàrem lliurar al Parlament les prop de 12.000 signatures que avalen la proposta de Llei de Benestar per a les Generacions Presents i Futures.

Unes signatures que varen ser correctament validades pel Parlament i que volem agrair de nou a totes les persones fedatàries que es varen implicar activament en aquesta recollida de signatures arreu de les Illes. També a totes aquelles que varen organitzar actes de recollida, de presentació, de suport i que en el seu redol, feren extensiu el missatge i la cerca de l'aval popular que legitima aquesta Iniciativa Legislativa Popular.

Des de llavors, restam a l'espera que el Parlament inclogui el debat de la presa en consideració de la Llei al Plenari del Parlament. I per això, tenen fins a principis de desembre.

No estarem molt, doncs, a tenir notícies i la realitat no fa més que donar-nos la raó pel que fa a la necessitat d'implementar i fer real aquesta iniciativa legislativa popular pensant en què les decisions que es prenen avui tenguin en compte l'impacte sobre les generacions futures.

És un moment clau: l'evidència de la crisi energètica i material, ja és aquí, la crisi geopolítica mundial que indueix encara més incertesa, l'augment dels preus d'energia, combustibles i alimentació, la celebració aquests dies de la Cimera Mundial pel clima, les onades de calor continuades d'un estiu sense precedents propers i amb una tardor molt més càlida del que era habitual, l'estiu de massificació i rècords turístics en unes illes sobresaturades i que estan ja molt per sobre de la seva capacitat de càrrega ecològica i social. Els debats de sempre estan més vius que mai i alhora de prendre decisions encertades, cal tenir al taulell de joc les generacions que hauran d'afrontar les conseqüències de les decisions que es prenguin avui.

Per tot això, avui més que mai cal la defensa d'aquesta llei al Parlament i que en breu, aquesta sigui una realitat. Continuam!

Llegir 154 vegades Darrera modificació el Dijous, 10 Novembre 2022 11:56

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob