Dijous, 28 Març 2019 09:58

Fins a 6 espècies d’aus tenen tota la població balear a les ZEPAs de la Serra de Tramuntana

Coablanca, Oenanthe oenanthe Coablanca, Oenanthe oenanthe Foto: Pere Garcias

En el marc del projecte de seguiment de les diferents espècies d’aus presents a les ZEPAs del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, el GOB ha comprovat que hi ha fins a 6 espècies d’aus que tenen tota la seva població reproductora de les Balears dins les zones ZEPA de la Serra de Tramuntana, donant valor a aquesta important figura de protecció

Aquestes espècies són el voltor negre (Aegypius monachus), el voltor lleonat (Gyps fulvus), la coablanca (Oenanthe oenanthe), la mèrlera vermella (Monticola saxatilis) i el busqueret trencamates (Sylvia conspicillata).

Aquestes espècies tenen poblacions nidificants reduïdes i fràgils, i són uns grans bioindicadors de la salut ambiental de la Serra. Els dos voltors són especialment sensibles a la pressió d'ús públic, i els tres passeriformes (coablanca, mèrlera vermella i busqueret trencamates) són espècies d'ambients culminats, relegades als indrets més alts de la Serra i per tant especialment sensibles al canvi climàtic. Per això el seu seguiment és especialment important com indicadors de l'estat de salut de la Serra.

Aquest pla de seguiment, que ha estat finançat amb fons europeus mitjançant una ajuda per part de la Fundación Biodiversidad depenent del Ministerio para la Transición Ecológica, té com a finalitat principal proporcionar eines de seguiment que puguin ser útils als gestors de l’àrea natural protegida.

 

Llegir 1600 vegades Darrera modificació el Dimecres, 03 abril 2019 10:25

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob