Dimecres, 09 Març 2016 11:18

GOB i Fundació Global Nature llancen un missatge a Alemanya a l'inici de la ITB de Berlin, exigint una vertadera ecotaxa, ecològica i finalista.

Les dues entitats ecologistes, que treballen des de fa anys conjuntament, aprofiten l'oportunitat que representa la ITB per llançar un comunicat als mitjans alemanys exigint un posicionament clar al Govern en relació a la destinació finalista i vocació ecològica del impost.

Cal aclarir la incertesa que hi ha ara entre els actors turístics alemanys, disposats a pagar un impost mediambiental però no a suplir deficiències del finançament o infraestructures amb els diners recaptats per l'impost turístic.

El passat dilluns, la Fundació Global Nature i el GOB, llançaren un comunicat de premsa adreçat als mitjans alemanys , per tal de deixar clar el posicionament d'aquestes entitats ecologistes en relació a l'impost de turisme sostenible.

 

Davant la confusió dels missatges generats en relació a la destinació final de l'impost, la Fundació alemana Global Nature que serà present a la ITB i el GOB, volen aprofitar aquesta important fira turística, per a exigir que l'ús previst dels fons recaptats sigui destinat a projectes específics de natura i protecció del medi ambient i preservació de bens culturals. «Destinar els recursos a promoció o finalitats de caixa comuna per compensar dèficits de finançament general de les illes, seria per la deshonest i per tant no és acceptable» diu el DR. Dr. Thomas Schaefer, cap de Conservació de la Naturalesa de la FGN.

 

Gerald Hau, portaveu Internacional del GOB, assegura que «el turista alemany està disposat a contribuir a conservar els recursos naturals de les illes, i que la materialització d'inversions en medi ambient de l'impost turístic proporcionarà una bona imatge de les illes alhora que contribuirà a minvar els efectes del turisme massiu, que enguany es preveu que rebin les illes».

Vocació ecològica i finalista, una exigència també del mercat.

Així el missatge que les entitats ecologistes faran arribar a la ITB de Berlín és que és irrenunciable una destinació finalista i vocació ecològica dels fons recaptats per l'impost per tal de garantir l'acceptació per part dels turistes i altres operadors del sector.

El Govern ha de ser conscient que ni el text de la llei, ni les notícies generades pel govern en relació a possibles projectes i també en relació a les tensions entre els partits que formen o donen suport al Govern, no deixa clara aquesta vocació, ans al contrari genera dubtes i desconfiança que cal reconduir. A hores d'ara el missatge de la Conselleria de Turisme, encapçalada per Biel Barceló, de la destinació mediambiental de l'impost ha perdut credibilitat perquè es contradiu amb les informacions que han anat sorgint per part de membres del mateix govern i del text de la proposta de llei que ara es troba en tramitació parlamentària.
 

Llegir 1364 vegades Darrera modificació el Dimecres, 09 Març 2016 12:33

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.