Programes educatius per a centres escolars

[Aquí pots descarregar el programa educatiu per a centres escolars curs 19-20, pdf]

 

Programa educatiu de La Trapa

la trapa

La reserva de la Trapa és una finca agrícola i forestal situada a l’extrem més occidental de la serra de Tramuntana. Aqueta finca va ser adquirida pel GOB per subscripció popular l’any 1981. La seva gestió i la manera de treballar-hi al llarg de la seva història ha tingut la singularitat de ser un projecte col·lectiu. I és precisament aquesta particularitat al voltant de la qual vertebrem el programa educatiu que hi desenvolupam.

 

Programa Natura km0

Km03

Aquests programes pretenen apropar als participants a l’entorn natural més proper, el del propi municipi. Aquesta descoberta inicial és el primer pas per poder apreciar-ne els seus valors i desenvolupar una actitud pro-activa que procuri per a la seva protecció i conservació.
Cada programa està conformat per diferents activitats adaptades a cada cicle, de manera que al llarg de l’etapa educativa cada els alumnes puguin realitzar el programa complet.

Cada un dels diferents programes estan adaptats a la realitat de cada municipi i es dissenyen conjuntament amb les parts implicades: centres educatius, ajuntament i àrea d’educació ambiental del GOB.

 

Activitats de sensibilització per a l'educació infantil

sensi2

Tenim dissenyades dues propostes educatives específiques per les primeres etapes educatives. Ens servim de metodologies i recursos que ens serveixen per treballar de manera transversal diferents competències dels participants.

 

Tallers d'ornitologia

km01

Aquests tallers ens permeten treballar en la sensibilització per a la conservació d’un grup d’éssers vius especialment rellevant per al GOB: les aus. Amb ells pretenem apropar als participants en el món de l’ornitologia.