Divendres, 23 Març 2018 09:40

Bellver és un bosc, no un parc

L'arrasament de les voreres afecta aquests dies a moltes espècies en floració, entre elles diverses orquídies

 

El bosc de Bellver és un espai forestal molt important per Palma, un vertader pulmó aferrat a la ciutat i un espai amb una important biodiversitat. Es tracta d'una garriga coberta de pinar, on hi trobam una bona representació de moltes espècies de flora, i entre elles diverses orquídies mediterrànies.

Aquests dies l'ajuntament de Palma està procedint a l'eliminació de la vegetació de les voreres, entenem que per eliminar càrrega forestal en prevenció de possibles incendis. Aquest control de les voreres es pot realitzar amb diversos graus d'intensitat, i en aquest cas entenem que s'està efectuant de forma excesiva, arrasant completament la vegetació.

Consideram que el tractament d'aquesta massa forestal ha de ser més respectuós, tant pel que fa a la conservació de la biodiversitat com quant al gaudi que els ciutadans poden fer de la flora present, que en aquests moments de l'any es troba en el seu moment més espectacular.

Instam a l'Ajuntament de Palma a considerar uns protocols de control de la vegetació més respectuosos, tenint en compte que Bellver no és un jardí ni un parc, és un bosc.

WhatsApp Image 2018 03 22 at 14.48.16

Exemplars de l'orquídia Orchis longicornu

 

WhatsApp Image 2018 03 22 at 14.48.17 1

Vorera en bon estat, plena de plantes en floració

 

WhatsApp Image 2018 03 22 at 14.48.48

Vorera completament arrasada

 

Llegir 2476 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob