Dilluns, 25 Mai 2020 10:05

Demanam a la ciutadania que no accedeixi als illots

El confinament ha fet encara més evident la importància biològica d'aquests santuaris naturals

 

Els illots de les Balears tenen una importància biològica extraordinària. A molts d'ells s'hi han desenvolupat espècies endèmiques de fauna, que no es troben enlloc més del món.

A més a més aquesta primavera, per mor del confinament, a alguns illots s'hi han instal·lat espècies d'aus amenaçades, com la gavina roja (Ichthyaetus audouinii) o el picaplatges camanegre (Charadrius alexandrinus) que en aquests moments s'hi estan reproduint. Els intents de cria que altres anys varen fracasar per mor de les molèsties enguany estan tenint èxit... fins ara. Amb la desescalada del confinament i el retorn de l'activitat nàutica i el bany, si s'accedeix als illots es pot causar el fracàs en la reproducció de moltes parelles d'aus, o l'abandonament complet de les colònies de cria.

Per això des del GOB es fa una crida a la ciutadania, especialment als practicants d'esports nàutics (piragüisme, paddel-surf, etc) i pescadors per tal que no accedeixin als illots.

Justament des del passat cap de setmana, voluntaris del GOB amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i del Parc Nacional de Cabrera participen en un dispositiu de vigilància i informació per evitar molèsties a una gran colònia de cria de gavina roja que s'ha instal·lat a un illot molt proper a una zona urbana. Però no tenim capacitat per estendre el dispositiu a altres illots que també s'han colonitzat, pel que apel·lam a la responsabilitat dels ciutadans.

Més enllà d'aquesta petició urgent per evitar el fracàs de la reproducció de les aus aquesta primavera, des del GOB reclamam a la Conselleria de Medi Ambient la protecció legal de tots els illots de les Balears per tal de garantir les mesures adequades per a la conservació dels seus valors naturals extraordinaris.

Llegir 2098 vegades Darrera modificació el Dilluns, 25 Mai 2020 10:29

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob