Dimecres, 28 Febrer 2018 10:03

Denunciam la destrucció d'una duna a Cala Llombards

La zona, que estava coberta l'hàbitat natural de dunes blanques, ha estat completament arrasada

 

El GOB ha denunciat avui davant la Conselleria de Medi Ambient i la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient la destrucció d'una duna a Cala Llombards (Santanyí).

Com es pot apreciar a la fotografia aèria (IDEIB, 2015), al costat nord de la platja i a uns 60 metres de la mar s'hi trobava una formació dunar que ocupava uns 300 metres quadrats i que era present fa almanco 15 anys (ja apareix a la fotografia de l'any 2002). La duna estava coberta l'habitat natural 2120 de la Directiva d'Hàbitats 42/93/CEE (dunes blanques) amb presència d'espècies com el gram de platja (Sporobolus pungens) i el lliri de mar (Pancratium maritimum). De forma general aquest és un hàbitat amenaçat a les Balears, sotmès a moltes presions antròpiques que l'estan degradant. Precisament la destrucció directa amb finalitat turística és una de les amenaces més importants que pateix.

 

llombards

Així ha quedat la zona després de ser arrasada.

Des del GOB demanam a Medi Ambient que esclareixi els fets i inicïi el corresponent expedient sancionador contra els autors de la destrucció de la duna.

 

Llegir 5304 vegades Darrera modificació el Dimecres, 28 Febrer 2018 10:33

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob