Dimecres, 04 Mai 2016 12:38

El GOB denuncia la col·locació de les instal·lacions de temporada a les platges de can Picafort i son Bauló presumptament sense llicència d'autorització.

Demanam la retirada de les ocupacions sense llicència i el corresponent expedient d'infracció si és el cas. 

Hem constatat que en els últims dies s’estan col·locant a les platges de can Picafort i de Son Bauló les instal·lacions de temporada consistents principalment amb els elements d’hamaques i para-sols. Aquestes instal·lacions s’han licitat i adjudicat durant el mes d’abril passat per l’Ajuntament de Santa Margalida.

Al nostre entendre aquestes instal·lacions no poden disposar de l’autorització preceptiva de la Demarcació de Costes, per quan aquesta autorització no es pot atorgar directament a l’Ajuntament de Santa Margalida a causa d’haver-se presentat la sol·licitud municipal fora del termini establert per l’article 113.3 del Reglament general de costes. Aquesta circumstància ja fou advertida en les al·legacions presentades el passat dia u d’abril en relació a l’expedient 12 MA, Santa Margalida, “Instalaciones de temporada entre los años 2016-2019”.

En aquest cas ens trobaríem en el supòsit a) del punt 8 de l’article 113 del Reglament de Costes, on s’informa que si un Ajuntament incompleix els terminis per a la sol·licitud, perd el caràcter de preferent per a l’obtenció directa de l’autorització per els serveis de temporada de les platges. Si el Servei Perifèric de Costes vol atorgar aquest servei de temporada de platja haurà de celebrar concurs conforme al que s’estableix en l’article 158 del Reglament de Costes, on s’haurà de promoure concurs respectant els principis de publicitat, imparcialitat, transparència i concurrència competitiva. En aquest concurs també se podrà presentar l’Ajuntament de Santa Margalida en paritat amb els demès concursants.

Volem posar de manifest, doncs, l’ocupació amb instal·lacions de temporada de les platges de Can Picafort i Son Bauló, presumptament sense l’autorització preceptiva de la Demarcació de Costes de les Illes Balears, i per això hem sol·licitat a demarcació de costes la retirada de les ocupacions sense el títol administratiu preceptiu, la sanció corresponent als possibles infractors i còpia de l’autorització, en cas que s’hagués atorgat, o de la denegació en el seu cas, donat que som part interessada en l’expedient 12 MA, Santa Margalida, “Instalaciones de temporada entre los años 2016-2019”. 

Llegir 3188 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:52

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.