Divendres, 27 Juliol 2018 08:53

Felicitam el Govern per l’aprovació del decret Posidonia

Felicitam el Govern per l’aprovació del decret Posidonia Foto: Salvem Portocolom

Serà una eina clau per a la protecció i conservació d’aquest hàbitat natural

Ara, cal abordar la seva aplicació amb determinació i mitjans suficients

Avui el Consell de Govern aprovarà el decret sobre la conservació de la Posidonia oceanica a les Illes Balears. La protecció d’aquest hàbitat, de conservació prioritària per la la Unió Europea, era un dels acords signats pels partits que conformen el Govern i el seu suport.

La complexitat jurídica, les previsibles dificultats en la seva aplicació i les implicacions socials han complicat la seva tramitació, que s’ha demorat fins al darrer estiu de la legislatura. Des del GOB lamentam aquest retard, que atribuïm fonamentalment a la insuficient decisió política amb la que s’ha impulsat la norma al llarg d’aquests tres anys. Tot i així, com no podria ser d’altra manera avui felicitam el Govern i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en particular per haver aprovat el decret.

Aquesta norma inclou determinacions per abordar alguns dels impactes més importants que pateix la posidònia i per millorar el seu estat de conservació. La regulació dels fondejos i el control dels abocaments són els punts més forts del decret, sense oblidar les condicions per a la gestió de les restes de posidònia a les platges.

Però si la tramitació del decret ha estat jurídica i políticament complicada, ara comença la vertadera dificultat: l’aplicació de les seves disposicions. Les responsabilitats que Medi Ambient assumeix a partir d’ara pel que fa a la vigilància del fondeig, l’impuls a la creació de camps de boies ecològiques als llocs adequats i el control de la qualitat dels abocaments d’aigües depurades o dessalinitzades són enormes, i només es podran abordar amb una dotació suficient de mitjans (humans, materials i econòmics en definitiva).

Així, de la mateixa manera que felicitam el Govern, l’instam a assumir avui mateix el compromís necessari per poder afrontar amb els mitjans suficients l’aplicació del decret.

Llegir 2608 vegades

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob