Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 01 Setembre 2015 14:50

La Plataforma Marea Blava Mallorca dóna suport a la convocatòria de manifestació contra les prospeccions del col·lectiu Menorquins pel Territori.

Aquest pròxim dimecres, dia 2, hi ha convocada una manifestació a les 19:00h a Maó (Menorca). La Plataforma Marea Blava Mallorca dona el seu suport a la convocatòria i muntarà, durant tot el capvespre de dimecres, una taula informativa al Passeig del Molinar, davant de la platja.

Les amenaces de grans prospeccions per a buscar petroli al voltant de les illes segueixen plenament vigents. Aquest pròxim dimecres, dia 2, hi ha convocada una manifestació a les 19:00h a l'Esplanada de Maó a la qual és important assistir.

Tres projectes s'estan tramitant actualment davant el govern central, amb l'objectiu d'aconseguir autoritzacions per a dur a terme unes activitats que serien enormement negatives per al nostre entorn marí.

Les companyies Repsol, Schlumberg i Spectrum van presentant les corresponents documentacions i fan avançar els tràmits per poder realitzar tant les problemàtiques prospeccions sonores per tot el mar que ens envolta, com posteriorment, dur endavant perforacions de recerca de petroli.

 

Els aspectes tant ambientals com econòmics que impliquen aquestes iniciatives, fan que no sembli tenir massa sentit, des d'una perspectiva d'un govern que defensi els interessos generals, tramitar projectes d'aquest estil.

 

Ambientals, perquè la distància que recorren les potentíssimes ones sonores que s'usen per a prospectar (un dispar cada 10 segons, les 24 hores del dia, durant mesos i mesos) no deixaria un racó del mar sense afectar. Econòmiques perquè el maltractament del medi marí i els vessaments accidentals que sempre rodegen les extraccions de petroli no són compatibles amb un dels pilars econòmics de tot l'estat, com és el turisme de litoral.

El col·lectiu Menorquins pel Territori ha convocat una manifestació sobre aquesta qüestió pel pròxim dimecres, dia 2, a les 19 h, a la plaça Esplanada de Maó. Des de la Plataforma Marea Blava Mallorca dóna suport a la iniciativa muntant una paradeta informativa el mateix dimecres dia 2 de 18 a 20h al Passeig del Molinar, davant la platja.

Es pot llegir i signar el manifest accedint a:
http://menorquinspelterritori.org/2015/08/signa-el-manifest-en-contra-de-les-prospeccions-a-la-mar-mediterrania/
 

Llegir 1691 vegades Darrera modificació el Dilluns, 07 Setembre 2015 13:50