Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 10 Novembre 2010 00:00

10/11/10 El GOB i el Consell de Mallorca presenten la campanya de reducció de residus “De Residus, gens ni mica”

El GOB i el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca presenten el nou projecte del 2010 de sensibilització per a la reducció de residus, en el marc de la campanya “De residus, gens ni mica” que començà a desenvolupar-se el 2009.

Dimecres dia 10 de novembre de 2010
El GOB i el Consell de Mallorca presenten la campanya  de reducció de residus “De Residus, gens ni mica”EL GOB i el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca presenten el nou projecte del 2010 de sensibilització per a la reducció de residus, en el marc de la campanya “De residus, gens ni mica” que començà a desenvolupar-se el 2009. Cal recordar que el projecte compta amb el suport econòmic de la Direcció Insular de Gestió de Residus del Consell de Mallorca.

Els objectius de la campanya són assessorar i sensibilitzar als responsables d’entitats i regidors d’ajuntaments per a què promoguin festes sostenibles i altres actuacions a favor de la reducció de residus, també es pretén arribar a la ciutadania a través d’actuacions teatrals i fomentar l’ús de la vaixella reutilitzable.


La campanya continuarà promovent la realització de festes Sostenibles, aquesta línia de feina que s’encetà l’any passat seguirà comptant amb l’espectacle d’animació teatral creat per Tucano entreteniment “La Família Carmanyola”. Aquest espectacle amb contingut ambiental animarà a la ciutadania a substituir les bosses de plàstic per bosses de tela i a introduir hàbits de compra més sostenibles. Estan previstes tres actuacions, una de les quals es durà a terme al mercat ecològic de Palma a la Plaça Bisbe Berenguer de Palou (Plaça Patins), el proper diumenge 18 de desembre.


El GOB continua amb el servei de préstec d’una vaixella reutilitzable per a festes d’entitats. La vaixella està composta de 2.000 tassons i 1.100 plats, que cedeix en prèstec a entitats i col·lectius de tot Mallorca. Recordem que les vaixelles reutilitzables (plats, tassons, gerres i altres recipients de cuina) substitueixen als coneguts i contaminats plats i tassons de plàstic d’un sòl ús. Aquesta vaixella reutilitzable permet que una vegada s’hagin utilitzat els plats i tassons es puguin escurar amb rentavaixelles i es puguin tornar a utilitzar en nous actes. Des de la seva posada en marxa Ja s’ha cedit la vaixella a més de 30 entitats.


Hem elaborat també un manual d’ús de la vaixella reutilitzable on orientam als responsables d’associacions sobre com gestionar correctament la vaixella i aplicar el sistema de dipòsit i retorn.


Es repartirà un CD sobre Festes Sostenibles, on les entitats hi podran trobar cartells per indicar els contenidors de reciclatge, pòsters indicatius per comprendre el funcionament del lloguer de vaixella, i un tríptic de bones pràctiques a les festes, també inclou recursos didàctics escolars sobre residus i Guies ambientals per a ajuntaments.


En el marc d’aquesta campanya el GOB assessorarà en temes de reducció de residus a responsables d’entitats i associacions, i en menor mesura, també a regidors d’ajuntaments, realitzant la funció de centre de dinamització per a la reducció de residus.


La campanya d’enguany continua promovent la reducció de residus a diferents àmbits, durant aquest any incidirem en les entitats de temps lliure que organitzen sortides de natura a través de trobades i xerrades per tal que introdueixin mesures de reducció com usar carmanyoles, substituir els torcaboques de paper per torcaboques de tela, o duu l’aigua dins cantimplores.

Llegir 1160 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Juny 2012 13:45