Divendres, 12 Febrer 2010 00:00

12/02/10 El GOB reclama de la nova Consellera del CIM, una canvi en la política de residus i l’establiment d’un calendari de tancament de la incineradora

 

12 de febrer de 2010

El GOB reclama de la nova Consellera del CIM, una canvi en la política de residus i l’establiment d’un calendari de tancament de la incineradora

 


El canvi en el Consell Insular de Mallorca i en concret al Departament de residus i medi ambient, ha de constituir una oportunitat per canviar la política de residus.

En aquest sentit el GOB reclama de la nova consellera un canvi que s’hauria de concretar en els següents aspectes:

  • Establiment d’un calendari concret de tancament de la incineradora.
  • Aturada de la inauguració del tercer forn, previst per enguany.
  • Modificació del pla de residus a fi d’incrementar els objectius de la recollida selectiva i del reciclatge, especialment pel que fa a la matèria orgànica.
  • Descentralització de les plantes de compostatge i increment notable del seu número.
  • Col·laboració estretament amb EMAYA per canviar radicalment la gestió de residus de Palma, a fi d’assolir uns nivells de recollida selectiva i reciclatge que com a  mínim assoleixi la mitjana de Mallorca.
  • Impuls de mesures de reducció de residus, especialment dins l’àmbit del comerç.
  • Implantació generalitzada de la recollida domiciliaria de totes les fraccions dels residus.

Per acabar el GOB anima al Consell i a la nova consellera a donar un impuls definitiu a una gestió de residus moderna i sostenible i alhora posam com a exemples a seguir els casos de Puigpunyent i Esporles.

 

Llegir 1229 vegades Darrera modificació el Dimarts, 14 Juliol 2015 19:54

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.