Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 17 Agost 2011 02:00

17/08/2011 EnvaSOS ... descobreix com funciona el nou sistema de recuperació d'envasos!

EnvaSOS...descobreix com funciona el nou sistema de recuperació d'envasos!

17/08/2011 EnvaSOS... descobreix com funciona el nou sistema de recuperació d'envasos!
Comença la campanya "Retornar per al futur", participa-hi!

___________________________________________________________

Dimecres, 17 d'agost de 2011

EnvaSOS ... descobreix com funciona el nou sistema de recuperació d'envasos!
Comença la campanya "Retornar per al futur", participa-hi!


Vols saber com funcionaria un sistema de recuperació d'envasos? Una furgoneta amb una máquina demostrativa de recuperació d'envasos, serà a Palma i Capdepera els propers dies per a demostrar que el reciclatge dels envasos amb el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn té més beneficis econòmics i ambientals que els actuals sistemes de recollida selectiva.
_______________________________________________________________

En el marc de la campanya estatal Retorna Tour 2011: Retornar per al Futur, impulsada per l'associació Retorna, la Plataforma per a la reducció dels residus de Mallorca participa d’una campanya amb l'objectiu de donar a conèixer una alternativa a l’actual problemàtica gestió dels residus d’envasos.

EnvaSOS

En referència als residus, un dels principals problemes és la generació de residus d'envasos i els baixos percentatges de recuperació i reciclatge d'aquesta fracció de residus amb el sistema de gestió actual. En aquest sentit, des de la Plataforma i des de Retorna, s'està treballant per impulsar la implantació de l'anomenat Sistema de Dipòsit per a Envasos. Entre els avantatges que aquests sistemes d’envasos retornables suposen en destaquem una important funció educativa. Amb el petit esforç de retornar l'envàs per a recuperar el dipòsit, joves i adults s’adonen que els residus poden tornar a ser recursos, i que així s'evita l'impacte que tenen sobre el medi quan no es reutilitzen o reciclen. A canvi, a més, reben un incentiu econòmic per separar els residus, fet que garanteix alts índexs de recuperació i molta qualitat dels materials reciclats.

La campanya consisteix en la presència d'una furgoneta de Retorna amb la màquina demostrativa de recuperació d'envasos, que realitzarà un circuit per diverses ciutats de l'Estat Espanyol des del juliol fins a l’octubre, per tal de demostrar que el reciclatge d'envasos amb el sistema de dipòsit i devolució té més beneficis econòmics i ambientals.

A Mallorca, la Plataforma per la Reducció dels Residus acompanyarà la furgoneta durant 10 dies d’agost. Palma i Capdepera seran els llocs on es podrà conèixer de primera mà, com funciona el Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'Envasos (l'SDDR) i quins avantatges suposa, amb una experiència demostrativa que simularà el funcionament real d'aquest tipus de recollida que funciona ja a molts països del nord d'Europa i amb el que s'aconsegueixen índexs de recuperació i reciclatge d'envasos de més del 90%.

Comença així el Retorna Tour a Mallorca! Els ciutadans que vulguin participar podran  visitar la furgoneta amb els seus envasos d'un sol ús de begudes (llaunes i botelles de plàstic fins a 2 litres) i rebran 5 cèntims d'euro per cada envàs que s'insereixi en la màquina demostrativa, com incentiu de participació.

Ens podreu trobar a:Dimecres, 17 d'agost de 2011

  • a Palma, al passeig de Ciutat Jardí a l’alçada del carrer Illa de Malta de Palma des del dia 17 fins a 21 d'agost de 9.00h a 15.00h
  • a Capdepera, a la plaça de la Constitució des de dia 22 al 26 d'agost de 17.00 a 23.00h.

Tant Palma com Capdepera seran també l'escenari d'algunes accions més de sensibilització vinculades a la campanya i que es desenvoluparan en els propers dies.

Concurs fotogràfic

Per a aquells que a més de dipositar els seus envasos vulguin participar en un concurs fotogràfic, se sortejaran tres bicicletes al final del tour. D'aquesta manera es podrà veure en directe part dels beneficis ambientals del sistema de devolució: com es compacten els envasos de manera separada, la disminució de la brutícia en els carrers i l'augment dels envasos reutilizables.

La Plataforma per a la reducció de Residus de Mallorca, formada per Greenpeace, Amics de la Terra, Fundació Deixalles, ALCAIB i GOB, s'ha sumat així a la iniciativa de RETORNA, associació formada per agents socials, empreses, ONG ambientals i institucions, que treballa per a l'impuls i implantació d'aquest sistema de recuperació, el SDDR (Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn), que incrementaria en prop d'un 40% els residus d'envasos de begudes actualment reciclats, augmentant al mig milió de tones anuals els envasos recollits selectivament a tot l'estat espanyol.

Podeu trobar més informació sobre el desenvolupament de la Campanya a Mallorca a:
http://reduccioresidus.blogspot.com/
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001861090902

I respecte de la campanya areu de l'estat espanyol, a:
http://www.retorna.org
http://www.facebook.com/retorna
http://www.twitter.com/_retorna
http://retornarparaelfuturo.blogspot.com/

Llegir 1666 vegades Darrera modificació el Dijous, 07 Juny 2012 10:09