Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 17 Desembre 2010 00:00

17/12/2010 EL GOB i el Consell de Mallorca reemprenen la lluita contra les bosses de plàstic als mercats de Palma amb el bon humor de la Família Carmanyola.

La campanya “De residus, gens ni mica” arriba aquest divendres al mercat de l’Olivar i el dissabte al mercat ecològic de Palma. Amb les dues actuacions de compra sostenible s’estalviaran més de 700 bosses de plàstic.

Divendres, 17 de desembre de 2010

EL GOB i el Consell de Mallorca reemprenen la lluita contra les bosses de plàstic als mercats de Palma amb el bon humor de la Família Carmanyola.
La campanya “De residus, gens ni mica” arriba aquest divendres al mercat de l’Olivar i el dissabte al mercat ecològic de Palma. Amb les dues actuacions de compra sostenible s’estalviaran més de 700 bosses de plàstic.
El GOB amb el suport la Direcció Insular de Gestió de Residus del Consell de Mallorca i la Col·laboració de PIMECO ha dut a terme al mercat de l’Olivar de Palma la primera de les dues accions de compra sostenible previstes per aquest cap de setmana.

En poc més de 2 hores, que és el temps que ha durat l’actuació al mercat de l’Olivar s’han distribuït entre els compradors 300 bosses de tela reutilitzables, elaborades a partir de cotó ecològic i de comerç just i s’ha aconseguit la reducció de més de 400 bosses de plàstic d’un sol ús.

La jornada de sensibilització en el marc de la campanya “De Residus, gens ni mica” ha comptat amb l’actuació de Tucano entreteniment que a través dels personatges la Família Carmanyola i del seu espectacle d’animació teatral, han donat consells a favor de comprar productes locals, ecològics, sense envàs, i d’anar a comprar a peu, amb senalla, i amb bosses de tela i carretó.

L’endemà, el dissabte 18 es realitzarà una segona actuació, en aquest cas al Mercat Ecològic de Palma, a la Plaça Bisbe Berenguer de Palou (dels Patins). En aquesta acció també es repartiran bosses reutilitzables de cotó ecològic i de comerç just i es repetirà l’actuació de la Família Carmanyola. Aquesta acció compta amb la col·laboració de l’Associació Arrels.

La campanya contribuirà aquest cap de setmana a reduir més de 700 bosses de plàstic.
Aquestes dues accions van encaminades a reduir i eliminar de  manera progressiva la distribució de bosses de plàstic als Mercats de Palma. Amb aquestes actuacions es contribueix a disminuir la problemàtica relacionada amb la gran quantitat de residus que es produeixen, té l’ànim també de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i vol contribuir a promoure un Nadal més sostenible. I a més de tot això, el GOB vol fer costat als petits i mitjans comerços, així com als productors ecològics per tal d’eradicar les bosses de plàstic dels mercats.

Llegir 1149 vegades Darrera modificació el Divendres, 15 Juny 2012 10:02