Divendres, 27 Febrer 2015 11:48

27.02.2015. El GOB acusa al Consell de continuar amb el frau de la importació de residus.

L'arribada del fems procedent d'Itàlia genera indignació davant la consolidació per part del partit popular al Consell, del frau de la importació de residus a costa de la salut i el mediambient de l'¡lla. 

 


 

27.02.2015. El GOB acusa al Consell de continuar amb el frau de la importació de residus.

 

L'arribada del fems procedent d'Itàlia genera indignació davant la consolidació per part del partit popular al Consell, del frau de la importació de residus a costa de la salut i el mediambient de l'¡lla.

______________________________________________________________________________________________________________________

 

L'arribada ahir del primer gran carregament de fems a Palma procedent des d'Itàlia ha generat la indignació ciutadana, davant aquesta mostra de política al servei de l'empresa privada i a costa del territori i les persones. D'encà de l'inici de l'operació d'importació de residus, s'han succeït les mentides, la manca de transparència i els escàndols vinculats al negoci del transport i la incineració de residus. Tot i això, des del Consell de Mallorca, Catalina Soler ha continuat defensant de manera vergonyosa i intolerable aquest negoci que permet a TIRME mantenir les 4 línies de la incinerador funcionant al màxim rendiment tot i els prejudicis que la incineració representa pel medi ambient i per la salut.

El frau de la importació de residus

El GOB ha denunciat en reiterades ocasions públicament, que aquesta operació representa un frau als ciutadans i ha anat destapant els vertaders interessos que s'amaguen darrera de la importació de residus. Alguns dels aspectes que cal recordar són:

 

  • El xantatge de la tarifa: el que havia de ser "el miracle" per permetre abaixar la tarifa del tractament de residus a Mallorca - la importació de residus - , resulta que només implica una reducció de 13 €/tona. Però no una reducció respecte de la tarifa actual, sinó una reducció respecte de la tarifa proposada per TIRME per l'any 2014 que suposa un increment de prop de 50€. Per tant la tarifa seguiria augmentant, malgrat la importació de residus 37€/tn
  • Els ciutadans pagarem el tractament dels residus de fora amb els que TIRME s'enriqueix. Les instal·lacions del servei públic insularitzat de gestió de residus, han de servir estrictament per tractar els residus generats a la Illa. Amb la importació de residus, s'obri la porta a residus de fora incrementant els costos ambientals i de salud per a la població de les illes balears, per a benefici única i exclusivament de TIRME. A més, els proveïdors d'aquests residus, només paguen el transport, el tractament (incineració) l'assumeix TIRME i el repercuteix a tarifa. Per tant els ciutadans acabam pagant la incineració dels residus que importam mentre TIRME es beneficia de la venda de l'electricitat que es genera en aquest procés.

 

Per tot això, exigim l'avortament definitiu de les intencions d'importar residus, i exigim que el partit popular assumeixi responsabilitats polítiques davant d'aquest clar i evident frau a la ciutadania.

 

 

 

 

 

Llegir 1484 vegades Darrera modificació el Dimecres, 10 Juny 2015 22:33

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.