Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 31 Març 2010 01:00

31/03/10 EL GOB denuncia un vergonyós abocament d’enderrocs situat a escassament 100 metres de la planta de tractament d’enderrocs de Mac Insular

Aquest abocament ha crescut després de tot un any sense que cap administració hagi actuat.

31 de març de 2010

EL GOB denuncia un vergonyós abocament d’enderrocs situat a escassament 100 metres de la planta de tractament d’enderrocs de Mac Insular

Aquest abocament ha crescut després de tot un any sense que cap administració hagi actuat.


El GOB ha denunciat davant l’ajuntament de Palma, a la Conselleria de Medi Ambient, i el Consell de Mallorca, l’abocador d’enderrocs de construcció i demolició situat a escassament 100 de planta de tractament d’enderrocs de Mac Insular, al polígon de Ses Veles.

Des de fa més d’un any  un abocament d’enderrocs de construcció, està en constant creixement. Aquesta infracció és una de tantes que es venen repetint a molts de racons de l’Illa. El més notori d’aquest abocament és la proximitat amb la planta de tractament d’aquest residu a les Illes, Mac Insular. 

Una imatge que il·lustra la mala gestió dels enderrocs
El desgavell de la gestió dels enderrocs té una imatge prou il·lustrativa: Un abocador il·legal davant les instal·lacions competents marcades al Pla Director. Aquest abocador a més suposa un incentiu per acabar abocant els residus en qualsevol indret de fora vila.

Això evidencia una disposició de dur els residus a la planta de reciclatge, però que davant algun motiu acaben abocats a una parcel·la propera situada en Sòl Rústic.

TIRME-MAC INSULAR: Mirant només pels seus interessos

El GOB considera un clar desincentiu de cara al tractament dels enderrocs, la demanda de puja del 50% de la taxa. Aquest increment va relacionat amb el no assoliment dels objectius, i amb la poca o nul·la presa d’accions legals, en contra dels infractors.

Davant aquesta situació TIRME i Mac Insular reclamen una pujada de les taxes, ja que al no rebre els residus previstos, no recapten els ingressos que havien estimat . Aquest fet es contradictori, ja que mentre els infractors continuaran enriquint-se de manera il·legítima, els que compleixin la normativa hauran de pagar la manca de previsió de TIRME i la manca d’actuació de l’administració pública. En poques paraules, TIRME el que vol són els nostres diners.

S’ha d’actuar , JA!
Des del GOB es demana que l’administració pública actuí de manera contundent,  és hora d’aturar els abocaments d’enderrocs a Sòl Rústic i Àrees Naturals. I faci complir la llei: Qui contamina, paga!

Llegir 1062 vegades Darrera modificació el Dijous, 21 Juny 2012 21:59