Dimarts, 22 Gener 2019 10:26

La campanya ‘Per una mar sense plàstic’ celebra el seu primer aniversari

Prop de 4.000 envasos recuperats durant Sant Sebastià

Fa un any, coincidint amb les festes de Sant Sebastià, diverses entitats vam presentar en públic la campanya: ‘Per una mar sense plàstic’ recompensant amb 10 cèntims d’euro el retorn dels envasos de begudes a la Pl. Major.

L’acció va ser tot un èxit, amb més de 3.000 llaunes, ampolles i brics que no van acabar abandonats pels carrers de Palma. Un any després, les entitats de ‘Per Una Mar Sense Plàstic’ han repetit la iniciativa i s’han recuperat gairebé 4.000 envasos. Més concretament, han estat 3.804 llaunes, ampolles i brics els que els ciutadans de Palma van retornar a la màquina de retorn automàtic d’envasos situada a la Pl. Major durant les 8 hores que va durar l’acció.

El comentari generalitzat de tots els ciutadans i ciutadanes que van passar pel punt de campanya de ‘Per Una Mar Sense Plàstic’ durant la revetlla de Sant Sebastià va ser demanar la posada en marxa immediatament d’aquesta pràctica que permet retornar els envasos de begudes a la tenda i així evitar que la majoria d’aquests acabin al fons del mar.

Amb un Sistema de Dipòsit, evitaríem que cada dia 1 milió d’envasos de begudes es perdin i acabin contaminant les Illes i, per tant, la necessitat que Balears aprovi com més aviat millor la seva Llei de Residus i incorpori els instruments necessaris per posar fi amb els residus d’un sol ús més abandonats és immediata.

Un d’aquests instruments és el Sistema de Dipòsit d’envasos de begudes pràctica que ja funciona a 40 regions de tot el món amb gran èxit i que la Unió Europea recomana aplicar en la seva darrera directiva contra els plàstics d’un sol ús.

 

Aquest document ha estat realitzat amb el suport econòmic de Beyond Plastic Med. El seu contingut és responsabilitat del GOB i no es pot considerar que reflexa la opinió de la Fundació Prince Albert II de Mónaco, de BeMed o dels seus fundadors

Llegir 715 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juny 2020 10:40

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.