Dijous, 23 Juliol 2015 08:06

La Plataforma No Volem ser el femer d'Europa recorda al Consell que la clau del futur dels residus està en la perversa relació contractual amb TIRME.

La Plataforma s'ha reunit avui amb el President del Consell, la nova Consellera executiva de Medi Ambient i la Directora Insular de Residus per abordar la problemàtica de la importació de residus i exigir garanties definitives contra la incineració.

 

 

Membres de la Plataforma de Bunyola, Son Sardina, Alcúdia i el GOB s'han reunit avui mateix amb l'equip polític del Consell que treballarà les competències en matèria de gestió de residus al Consell de Mallorca.

 

La Plataforma ha recordat que la paralització immediata de la importació de residus és un fet cabdal i era imprescindible, però que això no basta per a capgirar l'actual gestió insostenible dels residus a Mallorca que segueix basada amb la incineració i apunta que la clau està en la revisió i modificació de la relació contractual que regeix la concessió del servei públic de gestió de residus a l'empresa concessionària TIRME. Un contracte que els mateixos funcionaris del Consell de Mallorca, no han dubtat en qualificar de «contracte lesiu pels interessos públics que representa l'administració»

 

La Plataforma exigeix que s'estableixin uns objectius ambiciosos pel que fa a prevenció i reducció de residus, reciclatge i es treballi per a preveure el tancament progressius dels forns de la incineradora. Per altra banda, exigeix que les infrastructures sobredimensionades construïdes i gestionades per TIRME no condicionin la política de residus que s'impulsa des del Consell sinó que s'hi subordini. Cal valorar la problemàtica de la gestió actual des de tots els aspectes: financer, tècnic, econòmic i ambiental, per tal de capgirar la realitat actual condicionada negativament per un contracte pervers i blindat del Consell amb Tirme que té efectivitat fins a l'any 2041.

 

 
 
Llegir 1691 vegades Darrera modificació el Dimarts, 28 Juliol 2015 09:31

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.