Dimecres, 11 Novembre 2015 13:44

EL GOB demana celeritat al Govern en la derogació de les lleis Bauzá-Delgado-Company, especialment la llei agrària i la turística.

El GOB Mallorca s'ha reunit avui amb el Conseller Joan Boned i el Director General Luis Corral per abordar la derogació dels articles més perversos de les lleis de la legislatura Bauzá partint de la proposta d'ILP ampliada presentada pel GOB.

El GOB Mallorca s'ha reunit avui amb el Conseller. Una reunió que es va sol·licitar al setembre després de que el GOB exigís en roda de premsa al Govern l'impuls de la ILP en defensa del territori, juntament amb la revisió urgent de les lleis més perverses impulsades pel govern Bauzá http://gobmallorca.com/que-feim/territori-i-urbanisme/el-gob-exigeix-al-govern-l-impuls-de-la-ilp-en-defensa-del-territori-juntament-amb-la-revisio-urgent-de-les-lleis-mes-perverses-impulsades-pel-govern-bauza

Ahir precisament, al Parlament, aquest va ser un tema de discussió i el Conseller a utilitzar la iniciativa legislativa popular de protecció del territori com a base per a la reforma de la Llei del sòl i per a la derogació de les normes que l'Executiu del PP va incloure en diverses lleis sectorials (llei del sòl, llei turística, llei agrària, llei de mines, etc).

La llei agrària i la llei turística, les més greus

Precisament, en relació a aquestes lleis sectorials el GOB ha transmès la seva especial preocupació pel que fa l'articulat de les lleis turístiques i agràries que sotmeten clarament el territori als interessos dels hotelers i gran terratinents.
En relació a la llei agrària, el GOB apunta que la clau està en les activitats complementària introduïdes per la llei i que no tenen l'objectiu de potenciar ni revitalitzar el sector agrari sinó d'obrir el sòl rústic a noves activitats econòmiques que acabaran substituint l'activitat agrària.

El GOB demana contundència en la derogació dels articles més desreguladors que afecten sobre tot al sòl rústic amb aquestes dues lleis (promovent-hi nous usos, urbanització, equipaments i activitats complementàries) retornant les competències urbanístiques a la Conselleria de Territori, però també apunta: 1) a la necessitat de que desapareixi la possibilitat de les amnisties als infractors en forma de legalitzacions sistematitzades per llei, o fetes amb l'excusa de la modernització dels establiments hotelers; 2) a la necessitat de limitar el nombre de places turístiques i apostar pel decreixement; 3) a l'impuls de la desclassificació de sòls urbans o urbanitzables no transformats.

El Conseller Boned s'ha mostrat receptiu a les propostes presentades pel GOB i ha mostrat el compromís en introduir-les al treball de revisió legislativa impulsada des de la seva Conselleria.
 

Llegir 1123 vegades

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.