Dimecres, 22 Mai 2019 14:19

Denunciam obres il·legals a l'Hotel Corso de Portocolom

Les obres, dins domini públic hidràulic, haurien d'estar directament prohibides i s'hauria de recuperar aquest.

El GOB ha presentat denúncia davant el Departament de Territori del Consell de Mallorca i el SEPRONA per les obres que  l’Hotel Corso (Portocolom, Felanitx), construït al llit d’un torrent, està realitzant sense llicència i sense autorització per part de les administracions competents (Ajuntament de Felanitx i Direcció General de Recursos Hídrics).

Que ens consta que aquest fet ha estat denunciat en reiterades ocasions a l’Ajuntament de Felanitx i a la Direcció General de Recursos Hídrics sense que a dia d’avui s’hagui precintat l’obra en execució. Ens consta també que per part de l’Ajuntament s’han fet 2/3 ordres de paralització de l’obra precisament pel fet de no haver sol·licitat els permisos pertinents i d’acord amb el que diu l’Ajuntament estan pendents de l’autorització prèvia per part de Recursos Hídrics per poder continuar amb l’obra en la zona de la piscina i en la zona del soterrani, si bé, la promotora i la constructora no han cessat en cap moment les obres en les zones paralitzades, actuant amb total impunitat davant les ordres rebudes per part de l’Ajuntament.

En aquest sentit, la manca de l’informe preceptiu de la Direcció General de Recursos Hídrics per les obres que s'estan executant, és més que evident perquè just aquest passat dia 21 de maig ha sortit publicada al BOIB núm. 68 la «Informació Pública de l'expedient 1864/2019 – (5763/2017) relatiu al projecte de reforma, ampliació i augment de categoria a 4* de l'hotel js Es Corso al C/ Orada s/n Porto Colom del terme municipal de Felanitx, a domini públic hidràulic, a zona de servitud i zona de policía»

Per la informació que tenim hi ha indicis d’incompliment de la Llei d’Aigües (articles 5, 116) i el Reglament de Domini Públic Hidràulic (articles 315,316, 317).

A més, tenim indicis també de que l’hotel té 18 apartaments/habitacions il·legals dins del mateix torrent.

Per tot això des del GOB hem presentat un escrit davant del SEPRONA per tal que obri una investigació sobre la vulneració i possible delicte ambiental derivat de l’incompliment de la Llei d’Aigües i el Reglament de domini públic hidràulic.

I també al Departament de Territori del Consell de Mallorca per a que investigui el cas i, en l’àmbit de les seves competències, actuï fent complir la normativa sectorial de referència i es paralitzin de manera immediata aquestes obres, ordenant, si escau la demolició de tot el complexe i la reposició del domini públic hidràulic

 

Llegir 1452 vegades Darrera modificació el Dijous, 23 Mai 2019 12:06

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.