Dijous, 11 Agost 2011 02:00

11/08/2011 La plataforma Quinportvolem? fa un toc d'alerta i prepara activitats en defensa del entorn marítim de Portocolom.

 

 

11/08/2011 La plataforma Quinportvolem? fa un toc d'alerta i prepara activitats en defensa del entorn marítim de Portocolom.
_______________________________________________________________

 

11 d’agost 2011

La plataforma Quinportvolem? fa un toc d'alerta i prepara activitats en defensa del entorn marítim de Portocolom.
_______________________________________________________________


Portocolom es troba en un moment decisiu. Ara mateix s'està decidint als despatxos, com i on col·locar noves infraestructures portuàries que poden canviar la seva fisonomia. A principis de 2011, Ports de les Illes Balears ha adjudicat un contracte d'uns 75.000 euros a una UTE per redactar un Pla Director que serà l'eina màxima d'ordenació portuària. Ports no ha informat públicament de les seves intencions, però un dels objectius del contracte és: "recollir les infraestructures que s'han d'executar dins del plaç marcat".

http://www.portsib.es/es/paginas/inicio/proyectos/redaccion-del-plan-director-del-port-portocolom/

Quan la majoria de veïnats del port encara no sabem de que va tot això, n'hi ha que sembla que ho tenen clar. El port necessita més ordenació, gestionar la demanda i limitar certes activitats impactats, però per això Ports te prou personal qualificat. És necessari fitxar empreses especialitzades en planificació d'infraestructures només per gestionar el que hi ha?
 
Fins ara, ni Ports, ni el Govern (passat o actual) ni l'Ajuntament han informat dels objectius del Pla, el que està generant preocupació i confusió. Les informacions que la plataforma ha recopilat els darrers mesos són per estar alerta. Moltes d'elles van en la línia de construir nous espigons i posar més pantalans. Si no és així ja ho desmentiran. És evident també, que els redactors deuen rebre pressions de grups ben posicionats i amb expectatives de negoci per fer un pla expansionista. El Pla també dictarà que es pot fer i que no a l'espai que te en concessió el club nàutic. Pensam que seria una bona noticia pel poble que els seus socis rebutjassin noves ampliacions, tal i com ja van fer fa uns anys, a pesar de les opinions expressades pel seu president (DM 9 de juny), que aposta obertament per fer noves construccions i edificacions.

http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/08/09/derecho-restringir-trafico-promover-bar-tiendas-o-talleres-mecanicos/693544.html

Oposició a un Pla Director expansionista.
Els darrers 10 anys el port ha incrementat el nombre d'amarraments en prop de 260 nous punts, més dels que te la dàrsena del club. Segons Ports, Portocolom te més de 800 amarraments i a l'estiu pot haver-hi més de 1.000 embarcacions i iots alhora. On ha de ser el límit?. Tot plegat ha fet que Quinportvolem? reprengui la seva activitat més enllà del projecte de reforma de la façana marítima, ara per ara congelat. La nostra postura és clara: la conservació del port passa per la contenció del creixement d'infraestructures impactants.

Activitats

Quinportvolem? ha organitzat una marató fotogràfica oberta a tothom amb dues temàtiques: "El que m'agrada de Portocolom" i "el que no m'agrada de Portocolom". Els participants poden enviar un màxim de 5 fotos de cada tema en la millor resolució possible a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 21 d’agost.

Llegir 1598 vegades Darrera modificació el Dissabte, 11 Juliol 2015 13:27

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.