Dilluns, 09 Mai 2022 12:34

Tornem a l’escala de la nostra ciutat: acció de la Plataforma contra els megacreuers

COMUNICAT PLATAFORMA CONTRA ELS MEGACREUERS


Avui arriba el creuer més gran del món, el Wonder of the Seas. Amb 362 metres d’eslora, capacitat per 7.000 passatgers i 2.300 tripulants, zona de piscines, rocòdrom i 20 menjadors. Un buc que sobrepassa per 7 l’alçada de la Seu, que desembarca durant unes hores milers de persones als carrers del centre Palma, que contamina gairebé 10 vegades més que tots els cotxes de Palma junts, i que genera 2.000 tones de residus al dia. És un turisme insostenible, un turisme totalment fora d'escala.

La setmana passada es van signar els acords entre les navilieres i el Govern per limitar a 3 diaris l'arribada de creuers a Palma. Per la Plataforma contra els Megacreuers, 3 creuers al dia és molt més del que la nostra ciutat pot suportar. Nosaltres fa 3 anys que deim que el límit està en un 1 megacreuer al dia. Però avui, davant del Wonder of The Seas, matisam: no volem cap super-mega-creuer a la nostra ciutat. La indústria turística sembla no tenir límits, ni capacitat per autoregular-se, ja que sempre trobarà maneres de créixer i en aliança amb les institucions per legitimar-se.

La Plataforma contra els Megacreuers exigeix transicionar a un model de turisme de creuers diferent, respectuós amb el medi ambient i el territori, amb els habitants de la ciutat i amb els mateixos turistes. Un model a l'escala de la nostra ciutat .

Per això, avui tornam a embarcar-mos al veler més antic d'Espanya per anar a dir-li al creuer més gran del mon que no el volem a ciutat. Perquè tothom pugui veure el fora d'escala que està. Perquè tothom sàpiga que podem semblar petits, però som molts i la nostra lluita és gran.

 

Llegir 717 vegades Darrera modificació el Dilluns, 09 Mai 2022 12:43

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob