Biodiversitat

06/03/2015 Medi Ambient ha autoritzat obres a un camí forestal a Sa Comuna de Bunyola, prop d’un niu de milana.

El GOB demana la revocació de l’autorització.

06/03/2015 Medi Ambient ha autoritzat obres a un camí forestal a Sa Comuna de Bunyola, prop d’un niu de milana.

El GOB demana la revocació de l’autorització.

______________________________________________________________________________________________________________________ 

 

Sa Comuna de Bunyola era el reducte més important a Mallorca per a la població de milana a principis dels anys 2000, quan l’espècie va estar a punt d’extingir-se a l’illa. Entre els anys 2000 i 2013, Sa Comuna ha mantingut entre 3 i 4 parelles de milana, però l’any 2014 probablement foren només 2 les que hi van nidificar. La població de milana a Mallorca està augmentant de forma esperançadora, però a Sa Comuna, una de les masses forestals més espectaculars de Mallorca, la població s’ha estancat.

 

 

Les obres de reforma del camí forestal que discorre cap a la Caseta d’en Gil passen prop d’un dels territoris ocupats a Sa Comuna l’any passat. La finalitat de la reforma sembla ser facilitar l’accés amb cotxe als caçadors que utilitzen la caseta.

Des del GOB discutim la necessitat de realitzar les obres en aquesta zona d’alta fragilitat ecològica, tant per l’impacte de l’execució (precisament durant l’època de reproducció de la milana) com pel fet de facilitar l’accés amb cotxe a zones fins ara tranquil·les. Per això demanam a Medi Ambient la revocació immediata de l’autorització per a la reforma del camí.

Més enllà d’aquest episodi, és evident que la finca pública de Sa Comuna de Bunyola reclama una major atenció pel que fa a la seva gestió conservacionista. El Consell de Sa Comuna, organisme consultiu i assessor amb participació ciutadana, fa bastants d’anys que no es convoca. Mentre, la realització d’obres com aquesta, l’accés incontrolat a les àrees més sensibles, i l’impacte d’algunes pràctiques esportives estan afectant el patrimoni natural de la zona. Tot i que aquest bosc magnífic és molt favorable per a la milana, a Sa Comuna només s’ubiquen parelles a les zones més inaccessibles i allunyades de l’àrea recreativa i els camins més freqüentats, ja que a la zona central la finca té un ús públic molt intens i gens controlat.

Des del GOB reclamam un major control ciutadà de la gestió de la finca pública, i per això demanam la recuperació de la feina supervisora per part del Consell de Sa Comuna.

 

Tags: Alta Tensió, Mallorca Cap Al Col·lapse, Marina de Llucmajor, REE

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents