Dimarts, 23 Juliol 2019 12:39

Localitzada una milana morta a Sant Joan

L’exemplar estava monitoritzat pel GOB gràcies a un emissor de seguiment GPS

 

La setmana passada es va trobar a una finca del municipi de Sant Joan el cadàver d’un exemplar de milana. Aquesta au portava un emissor de seguiment per satèl·lit, que va facilitar la seva localització.

La milana fou recollida pels Agents de Medi Ambient, que estan investigant les causes de la mort. Les condicions de la troballa apunten inicialment cap a un nou cas d’enverinament.

Recordem que la mort de fauna amenaçada causada per la col·locació de verí al medi natural és un delicte, i ja s’han produït diverses sentències judicials de condemna sobre diferents enverinaments a les Balears, la més recent sobre un cas a Capdepera el mes passat.

La monitorització d’exemplars amb emissors de seguiment GPS és una de les peces clau del programa de recuperació de la milana a les Balears, espècie que està catalogada en perill d’extinció a nivell estatal. Les dades remeses per les milanes permeten conèixer la seva ubicació amb pocs metres d’error, i així es poden localitzar en cas de mort. En aquests moments a Mallorca el GOB monitoritza 17 exemplars amb emissors de seguiment via satèl·lit, i altres 34 amb emissors de seguiment per ràdio. Aquesta línia de treball compta amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i de l’empresa ENDESA.

Des del GOB recordam que a més dels enverinaments clarament adreçats a l’eliminació d’espècies amenaçades, existeixen també enverinaments causats per l’ús imprudent de raticida a cases de foravila i explotacions agrícoles. En aquestes situacions, demanam extremar el control sobre l’ús d’aquests productes per evitar enverinaments secundaris de milanes i altres espècies amenaçades que puguin consumir les rates enverinades.

Llegir 1216 vegades Darrera modificació el Dimarts, 23 Juliol 2019 14:09

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.