Divendres, 20 Febrer 2015 00:00

20/02/2015. El GOB demana que no s’autoritzin les excursions en motos d’aigua per la costa de Ses Salines

La zona compta amb diverses figures de protecció ambiental

20/02/2015. El GOB demana que no s’autoritzin les excursions en motos d’aigua per la costa de Ses Salines

La zona compta amb diverses figures de protecció ambiental


Davant el projecte que pretén ubicar a la Colònia de Sant Jordi una instal·lació per a realitzar excursions amb motos aquàtiques fins al Cap de Ses Salines, el GOB es suma a les veus de rebuig de l'Associació Hotelera i de Serveis de la Colònia de Sant Jordi, l’Associació d'usuaris i amarradors del Port i l’Associació de veïns del Port.


El tram de costa que es veuria afectat per aqueixa activitat compta amb diverses figures de protecció: Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, Lloc d’Interès Comunitari (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Aquest tram de litoral presenta un grau de naturalitat extraordinari, i en alguns dels seus illots hi crien espècies d’aus amenaçades.

Als efectes sobre la biodiversitat hi hem de sumar l’impacte sobre la percepció de qualitat ambiental que patiran els altres usuaris del litoral, a causa del renou generat per aquests aparells, que a més a més per la seva velocitat poden generar problemes de seguretat per a les persones.

L’ajuntament de Ses Salines s’ha posicionat favorablement al projecte, argumentant l’aportació de qualitat turística. No entenem de cap manera quina és la percepció de turisme de qualitat que tenen els polítics saliners, que semblen valorar més el model turístic d’altres zones litorals massificades i degradades enlloc de veure les possibilitats de desenvolupar un turisme de qualitat i respectuós amb l’extraordinari entorn natural de la zona. Actualment la costa salinera ja té prou coberta la demanda d'activitats nàutiques destinades als turistes. S'hi pot llogar velomar, surf, catamarà, pàdel surf, piraigüa i embarcacions a motor. No veim necessari saturar més l'oferta amb motos d'aigua. El turisme ja té un  ventall ampli d'oferta per descobrir la costa.

Davant l’impacte ambiental que aquesta activitat generarà a la zona protegida, especialment per ser espai LIC i ZEPA de la xarxa Natura 2000, el GOB ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori que informi negativament el projecte.

Llegir 1619 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 19:52

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.