Dimecres, 25 Novembre 2015 17:16

Demanam mesures de reducció de l’impacte ambiental per a l’autorització de la cursa Ultra Serra de Tramuntana

L’organització ja està publicitant la prova esportiva per l’abril de 2016

 

El 23 d’abril de 2016 s’ha previst la celebració de la cursa de muntanya Ultra Mallorca Serra de Tramuntana, que discorrerà per un itinerari que travessa la Serra des d’Andratx a Pollença, en diferents modalitats (ultra, trail i marató). El nombre de places anunciades per l’organització per al conjunt de modalitats és de 1.900 corredors.

Davant l’anunci, el GOB s’ha adreçat a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca demanant l’aplicació de mesures adreçades a minvar l’impacte de la cursa, entre elles la reducció important del nombre de participants, la no celebració en primavera, l’ajustament de l’itinerari a camins en bon estat de conservació i la disposició de mesures de control ambiental.

Des del GOB dubtam que a hores d’ara l’organització (l’empresa privada Trails Mallorca Serra de Tramuntana S.L.) disposi de la preceptiva autorització administrativa. Si no la tingués ens semblaria molt incorrecte anunciar la prova (com ho està fent) i fins i tot possibilitar la inscripció d’aquí a pocs dies, condicionant així en certa mesura la decisió de la Conselleria davant una situació de fets consumats de difícil esmena. De fet aquesta ha estat la situació habitual els darrers anys. L’any passat els promotors de la cursa demanaren l’autorització el 9 de febrer, tot i que la inscripció de participants es va obrir i omplir 4 mesos abans. Era impensable idò qualsevol modificació substancial de les característiques de la competició.

A altres autonomies la proliferació de curses de muntanya ja està generant la reacció de les administracions per evitar els impactes ambientals d’aquesta activitat esportiva als espais naturals protegits. Al parc nacional de Guadarrama, on es celebren un bon nombre de curses cada any, s’han establert uns criteris per a la regulació de les curses, entre els quals es disposa un nombre màxim de 450 participants. Per al cas de les Balears, consideram que és urgent l’adopció d’uns criteris reguladors d’aquest tipus de proves esportives als espais protegits per evitar danys ambientals i patrimonials, així com conflictes amb altres usos.
 

Llegir 1485 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:10

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.