Dilluns, 29 Agost 2016 12:29

El “beach club” de Cabrera no es pot tornar repetir, ni allà ni a altres platges

El “beach club” de Cabrera no es pot tornar repetir, ni allà ni a altres platges Foto: @jaumesalva

El GOB reclama al Govern agilitat en l’aprovació del nou Pla Rector d’Ús i Gestió del parc nacional, empantanat des de fa més d’un any, i l’aprovació dels plans de gestió del litoral balear


Dissabte passat es va denunciar via xarxes socials la instal·lació de para-sols i gandules a la platgeta del Parc Nacional de Cabrera per part de la tripulació d’un iot de luxe. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han manifestat que es va procedir a la identificació dels patrons de les embarcacions que realitzaren el muntatge.

Confiam que aqueixa identificació es tradueixi en la corresponent denúncia. Des del GOB es recorda que segons la Llei de Costes la utilització del domini públic marítim i terrestre és lliure, pública i gratuïta, i que per als usos lucratius cal comptar amb la corresponent autorització administrativa. Davant aquesta disposició legal ben clara, lamentam que el personal de vigilància del parc nacional es limitàs a identificar els patrons, i permetés el manteniment de la instal·lació al llarg de tota la jornada. És evident que tant el parc nacional com la resta del litoral s’estan vegent sotmesos a nous usos que requereixen clarificar el seu encaix legal per tal de possibilitar l’actuació sense demora per part dels agents de l’autoritat.

Aquest fet, que igualment s’està produint a altres cales de la costa balear, posa de manifest la necessitat i urgència de comptar amb plans d’ordenació del litoral que detallin el règim d’utilització de les nostres platges i litoral en desenvolupament del marc general establert per la llei de costes.

Pel que fa al cas concret de Cabrera, consideram que els fets succeïts al parc nacional no es poden repetir. Fa més d’un any que el Govern té sobre la taula el nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de Cabrera, que ha de detallar quin és el règim d’usos prohibits, autoritzables i permesos. La manca d’un PRUG actualitzat i clar sembla haver estat en part la causa de la deficient intervenció del servei de vigilància.

 

Llegir 7869 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:12

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.