Dimecres, 08 Juliol 2020 10:52

El GOB torna a desplegar aquest estiu la campanya de sensibilització SOS posidònia

Amb aquesta campanya es pretén conscienciar la població sobre la importància de protegir i conservar les praderies de posidònia i donar eines a la ciutadania per poder contribuir a la seva protecció.

Com ja es va fer l’any passat de forma molt exitosa, aquest estiu el GOB torna portar la posidònia a 4 platges de Mallorca en forma d’activitats educatives.

Durant els mesos de juliol i agost s’instal·larà una petita carpa informativa a 4 platges diferents de l’illa, que rotarà setmanalment. Aquestes platges són S’Arenal a Portocolom, la platja d’Aucanada a Alcúdia, Sa Platgeta a la Colònia de Sant Pere i la platja des Geperut a Sant Elm.

Es disposarà de material informatiu en 4 idiomes i cada dia es realitzaran diferents tallers educatius, un de ciència ciutadana sobre els microplàstics i un altre de busseig per tal de descobrir de ben aprop l’hàbitat de la posidònia. A més, per tal d’aportar un component més lúdic i facilitar la participació dels banyistes, s’ha dissenyat i creat un joc, el trivial de la posidònia, i entre els participants guanyadors es farà un sorteig d’una camiseta. Al punt informatiu també es disposa de banderoles per repartir entre els navegants compromesos amb la conservació d’aquesta espècie.

L'actuació compta amb el suport de Here We Are Collective, que va coordinar una donació col·lectiva a Barcelona a través del projecte "Design for posidonia", consistent en una subhasta de mobiliari de disseny a benefici d'aquesta campanya.

Recordem que la posidònia és una espècie cabdal al nostre litoral i que ens ofereix multitud de serveis ecosistèmics. Entre altres funcions, oxigena l’aigua, fixa carboni, sobre ella hi viuen molts invertebrats i dóna refugi, lloc de cria i creixement per a moltes espècies de peixos. A més d’aquesta funció ecològica juga també un rol molt important en el manteniment de les platges, tant en la formació de l’arena com en la defensa de la costa davant els temporals. Per tot això la seva preservació ha de ser una prioritat en l’estratègia de conservació de la biodiversitat a les Balears.

La campanya es difondrà també a través de les xarxes socials del GOB a internet, des d’on així mateix s’informarà setmanalment de l’ubicació de la taula informativa i d’altres informacions rellevants. A més d’aquesta acció de sensibilització, el GOB continuarà paral·lelament amb altres línies d’acció, com pugui ser la denúncia per fondejos i vessament que afecten la preservació de la posidònia.

Llegir 1295 vegades Darrera modificació el Dijous, 09 Juliol 2020 12:33

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob