Dimarts, 19 Gener 2021 09:27

Felicitam el consistori artanenc per la seva posició davant el projecte de zona d'acampada a Es Canons

Estesa de mosques grogues, Ophrys lutea, una de les espècies d'orquídies que trobam a Es Canons Estesa de mosques grogues, Ophrys lutea, una de les espècies d'orquídies que trobam a Es Canons

 

Demanaran a Medi Ambient que paralitzi el projecte mentre no s'aprovin els plans d'ordenació i gestió de la zona.

Ahir la majoria dels grups municipals de l’Ajuntament d’Artà (tots menys el PP) acordaren aprovar dilluns de la setmana vinent una moció municipal relativa a la intenció de la Conselleria de Medi Ambient d’habilitar a Es Canons una zona d’acampada per 250 persones.

Aquesta moció, que ha estat suggerida per la Plataforma per la Conservació d’Es Canons en coordinació amb el GOB, demana a Medi Ambient la paralització del projecte fins que es disposi del nou Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc Natural de la Península de Llevant i també del Pla de Gestió Natura 2000 de les Muntanyes d’Artà.

Com ja manifestàrem, la instal·lació d’aquesta zona d’acampada afectaria de forma substancial l’àrea natural d’Es Canons, una zona d’alt valor ambiental sobre la que es generarien uns impactes ecològics i socials que no han estat convenientment avaluats. Han de ser els plans d’ordenació i gestió de l’àrea natural els que estableixin el model des gestió de l’ús públic més adequat per la zona, i no fer-ho amb una política de fets consumats com la que es pretén en aquest cas per part de Medi Ambient.

Des del GOB donam l’enhorabona a la majoria de representants municipals que han acordat impulsar aquesta moció (sumen 12 dels 13 regidors de l’ajuntament) amb la que torna quedar de manifest l’alt compromís mediambiental demostrat reiteradament al llarg de dècades pels representants de la ciutadania artanenca.

Llegir 1186 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Març 2021 11:51

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob