Dimarts, 16 Agost 2016 19:53

Greu abocament a la ZEPA de s'Albufera de Mallorca

Greu abocament a la ZEPA de s'Albufera de Mallorca AraBalears - Terraferida

El GOB demana explicacions i responsabilitats a Medi Ambient

 

El gener de 2015 el GOB denunciava que l'empresa VOPSA, sota contracte de ABAQUA (Conselleria de Medi Ambient) havia arrasat 4.000 metres quadrats de la Zona d'Especial Protecció per les Aus (ZEPA) de s'Albufera de Mallorca en un projecte de substitució de les canonades que porten les aigües brutes de la Platja de Muro i Can Picafort fins la depuradora de la Platja de Muro.

http://www.gobmallorca.com/que-feim/espais-naturals/30-01-2015-abaqua-arrasa-4-000-metres-quadrats-de-la-zepa-de-s-albufera

La Conselleria va respondre argumentant que les feines es realitzaren amb tots els informes ambientals necessaris.

Un any i mig més tard, s'ha produït a la zona on es realitzaren els treballs un greu abocament d'aigues residuals no tractades. No ens sembla acceptable que es puguin produir "accidents" d'aquest tipus en un cas com aquest, d'obres realitzades recentment i dins una zona d'especial protecció, pel que haurien d'haver-se sotmès a un control ambiental i tècnic especialment rigorós.

Per això el GOB demana a la Conselleria de Medi Ambient una explicació detallada del que ha passat, i que en el cas que hagi existit responsabilitat en la planificació, direcció o execució de les obres, es depurin les responsabilitats pertinents.

Aquest abocament incrementa encara més la gravíssima situació ambiental que pateix s'Albufera de Mallorca a causa de la deficient gestió hídrica (problema crònic del parc natural), i que inclou entre d'altres la manca de mesures per evitar l'entrada d'aigües brutes al parc, la contaminació d'origen agrari i la sobreexplotació de la conca que abasteix s'Albufera d'aigua neta.
 

Llegir 1859 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:11

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.