Dilluns, 24 Agost 2020 09:59

Preocupats pel possible espoli pesquer en aigües de les Balears

Preocupats pel possible espoli pesquer en aigües de les Balears Foto: El Períodico Mediterráneo

La setmana passada s’hauria produït una captura massiva de servioles per part de pesquers de Castelló

 

El passat 19 d’agost El Periódico Mediterráneo donava compte d’una captura excepcional de 8,3 tones de servioles (Seriola dumerili) realitzada per tres embarcacions de pesca de cèrcol i desembarcada a la llotja de port de Castelló. Segons el mateix diari, la captura s’hauria produït en aigües de Castelló.
(enllaç a la notícia)

Però segons l’Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable, aquesta captura s’hauria realitzat en aigües de les Balears i en concret al Canal de Menorca per part d’embarcacions que havien desactivat el Sistema d’Identificació Automàtica (que és obligatori tenir en funcionament) i d’aquesta forma evitant que es conegués la seva localització.
(enllaç al missatge)

Recordem que el Canal de Menorca forma part de la xarxa d'espais protegits Natura 2000 (LIC ESZZ16002-Canal de Menorca) i per tant la pesca de cèrcol sobre els fons de maërl és il·legal. En aquest cas, la manca de dades disponibles de posicionament SIA impedeix verificar si la pesca va tenir lloc dins zona autoritzada o prohibida, tot i que resulta molt sospitós.

Davant aquesta denúncia, a la qual consideram que s’ha de donar crèdit, instam la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la CAIB a aclarir els fets denunciats en coordinació amb les autoritats de la Comunitat Valenciana i el Ministerio de Agricultura, Pesca i Alimentación, i en el seu cas emprendre les mesures legals contra els presumptes infractors.

Llegir 5172 vegades Darrera modificació el Dilluns, 24 Agost 2020 11:22

Enguany tenim un repte, llançam la ILP "Avui per demà" per garantir el benestar de les generacions futures. Entra a http://avuiperdema.org i informa't de com pots contribuir al canvi.

Necessitam la teva signatura i la teva implicació!

uneixtealgob