Dijous, 23 Juliol 2015 08:06

Primera reunió del GOB amb el nou Conseller de Medi Ambient

Cal fer una política ambiental digna, situant el medi ambient en la posició estratègica que li pertoca.

Representants del GOB-Mallorca s’han reunit avui de matí amb en nou Conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, així com també amb la Directora General d’Espais Naturals i Biodiversitat.

La trobada ha estat molt cordial, mostrant-se per part dels nous responsables del Govern una voluntat de diàleg i col·laboració que ha estat inexistent al llarg de la passada legislatura.

En aquesta primera trobada s’han repassat superficialment alguns temes que consideram fonamentals. Així:

- Pel que fa a recursos hídrics, hem insistit en la necessitat de revisar al Pla Hidrològic recentment aprovat, i en l’aprovació d’un decret de zones humides que garanteixi la preservació d’aquests enclaus naturals tan valuosos.

- Pel que fa a la normativa autonòmica de residus, hem plantejat la necessitat d’envestir la l’aprovació d’una llei de residus que prohibeixi la importació de fems i no prioritzi el tractament per incineració.

- Pel que fa a la llei agrària, hem recordat les nostres objeccions pel que fa al contingut urbanístic de la llei, que desregularitza els usos al medi agrari i elimina controls ambientals.

- Pel que fa a la pesca, hem recordat la necessitat de reforçar la gestió a les reserves marines existents, greument minvada ens darrers 4 anys, així com envestir la declaració d’algunes noves zones.

- Pel que fa a la conservació d’espais naturals, tema que aprofitant la presència de la Directora General hem abordat amb més detall, hem recordat la necessitat de recuperar la conservació com objectiu bàsic d’aquests espais, possibilitant el gaudi públic dels seus valors naturals de forma ordenada i sostenible, i sense caure en la banalització de l’ús dels parcs i reserves que implicaria la seva oferta com a simples escenaris oberts al negoci privat. Això implicarà revisar l’estructura de gestió de la xarxa d’espais protegits, dotar dels imprescindibles instruments de planificació i gestió, i potenciar els programes d’investigació, seguiment, vigilància, manteniment, educació ambiental, informació pública i altres, que han estat gestionats de forma greument irresponsable per part de l’anterior govern. Els espais protegits juguen un rol fonamental en la nostra qualitat de vida i en la nostra economia, i les seves necessitats de gestió i conservació han de ser ateses convenientment.

 

 
 
Llegir 1180 vegades Darrera modificació el Dimarts, 01 Agost 2017 20:10

festedelgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.