Energia i canvi climàtic

Energia i canvi climàtic (51)

El model energètic és un dels aspectes claus del debat ecologista amb importants implicacions territorials i que ha esdevingut una responsabilitat a abordar davant el repte que representa la necessitat d'actuació local contra el fenomen global del canvi climàtic. En aquest sentit el GOB és actiu en el debat social sobre noves infrastructures energètiques i sobre la planificació i necessitat d'actuació global envers la nostra contribució a l'encalentiment global, partint d'una societat que basa el seu parc de generació elèctrica majoritàriament en el carbó, amb una dependència energètica  (recursos energètics extern derivats del petroli) de gairebé el 98% i una implantació minsa, i dictada pels interessos econòmics i no per la planificació energètica responsable, de les energies renovables.

El proper dia 27 de setembre farà un any de la manifestació i vaga pel clima organitzada arreu del Món, i també a Mallorca, pel moviment Fridays for Future.

Engunay la convocatòria es trasllada al divendres 25, en format de concentració. La cita és a les 18h davant el Consolat de Mar.

És l’hora de que el Govern i les institucions assumeixen vertaderament l’estat d’alarma climàtica i ambiental i es converteixin en un element de conscienciació ciutadana sobre l’amenaça i el repte que això suposa per al present i sobretot pel futur més immediat

La regeneració artificial de platges no pot col·lar-se com un projecte de " protecció de l'interès general i funcionament bàsic de serveis" en el marc de l'estat d'alarma per la crisi sanitària.

És un argument que no es sosté i que roça la manipulació per justificar una modificació de crèdit que, en el marc de l'emergència climàtica i dels escenaris futurs que vendran, representa tirar doblers públics literalment a la mar, en contra de l'interès general de preservar ecosistemes i hàbitats imprescindibles per mitigar la nostra afecció al desequilibri climàtic. 

Demà s'inicia un nou cicle pel futur energètic de Mallorca. Una fita feta realitat gràcies a les demandes reiterades i arguments de la lluita ecologista.

El GOB adverteix a la Direcció General d’Energia i a la Comissió Balear de Medi Ambient, de que la transició energètica no pot decidir-se per les inversions de capital privat no local, sinó que ha de venir marcada i definida, tant des del punt de vista territorial, com econòmic com social, per les institucions locals.

Si no, tornam a perdre el control de la producció energètica a costa de territori, concretament sòl rústic, convertint-lo en un polígon de serveis energètics.

Dijous, 12 Desembre 2019 11:15

El GOB present a la Cimera Social pel Clima

Ahir vàrem poder ser a la Cimera Social pel Clima que aquests dies s'està duen a terme en paral·lel a la COP25 a les instal·lacions de la Universitat Complutense de Madrid.

Assumir l’emergència climàtica implica, per una banda, abordar límits i qüestionar el nostre model de «creixement», i per l’altra, avançar-se amb polítiques d’adaptació enfocades a la resiliència i la justícia social.

 

Pàgina 1 de 5

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.