Energia i canvi climàtic

Energia i canvi climàtic (60)

El model energètic és un dels aspectes claus del debat ecologista amb importants implicacions territorials i que ha esdevingut una responsabilitat a abordar davant el repte que representa la necessitat d'actuació local contra el fenomen global del canvi climàtic. En aquest sentit el GOB és actiu en el debat social sobre noves infrastructures energètiques i sobre la planificació i necessitat d'actuació global envers la nostra contribució a l'encalentiment global, partint d'una societat que basa el seu parc de generació elèctrica majoritàriament en el carbó, amb una dependència energètica  (recursos energètics extern derivats del petroli) de gairebé el 98% i una implantació minsa, i dictada pels interessos econòmics i no per la planificació energètica responsable, de les energies renovables.

Proposen a més, tota una sèrie de mesures a implementar per tal de garantir una transició energètica no pivotada en l’especulació energètica del sòl rústic, adaptada al territori, democràtica i justa.

Divendres, 19 Març 2021 09:59

#19M: Dia d'acció Global pel Clima

Emergència vol dir, ja!

Les entitats han presentat una bateria d’al·legacions qüestionant la viabilitat urbanística del projecte, la inadequació dels instruments de planificació i la declaració de projecte industrial estratègic.

L’oposició al projecte és un clam de tot el poble de Marratxí i la plataforma demana un posicionament clar del Govern en contra del
projecte.

EL GOB s'ha reunit avui amb el Director General d'Energia, Aitor Urresti i el cap de Gabinet de la Conselleria, Pep Malagrava per abordar qüestions relatives a la planificació i gestió d' infrastructures energètiques, amb especial focus a la proliferació de parcs fotovoltaics en sòl rústic a Mallorca.

Fer front a la crisi climàtica requereix de producció renovable però també requereix de l'aprofitament dels espais no urbanitzats per a la implementació de mesures que incrementin la biodiversitat i la massa arbòrea als entorn periurbans.

AENA disposa d'altres superfícies susceptibles de ser ocupades per plaques solars sense entrar en disputa d'un espai d'ús públic amb un gran potencial per a ser un pulmó verd a una zona densament poblada.

El Govern es compromet a crear un espai on el Fòrum pugui orientar les polítiques públiques.

Pàgina 1 de 5
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.