Energia i canvi climàtic

Energia i canvi climàtic (64)

El model energètic és un dels aspectes claus del debat ecologista amb importants implicacions territorials i que ha esdevingut una responsabilitat a abordar davant el repte que representa la necessitat d'actuació local contra el fenomen global del canvi climàtic. En aquest sentit el GOB és actiu en el debat social sobre noves infrastructures energètiques i sobre la planificació i necessitat d'actuació global envers la nostra contribució a l'encalentiment global, partint d'una societat que basa el seu parc de generació elèctrica majoritàriament en el carbó, amb una dependència energètica  (recursos energètics extern derivats del petroli) de gairebé el 98% i una implantació minsa, i dictada pels interessos econòmics i no per la planificació energètica responsable, de les energies renovables.

El 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb l'objectiu d'augmentar la consciència mediambiental i fomentar l'acció global en la protecció del medi ambient.

La plataforma proposa la instal·lació d’una planta fotovoltaica d’autoconsum dins l’actual zona aeroportuària com a solució raonable.

En una setmana s’ha duplicat la mobilització de persones tot i el mal temps.

Dijous, 20 Mai 2021 12:30

Cadena humana per un Son Bonet viu!

El proper diumenge 23 de maig a les 12h la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha convocat una cadena humana contra el parc fotovoltaic projectat per AENA.

Proposen a més, tota una sèrie de mesures a implementar per tal de garantir una transició energètica no pivotada en l’especulació energètica del sòl rústic, adaptada al territori, democràtica i justa.

Divendres, 19 Març 2021 09:59

#19M: Dia d'acció Global pel Clima

Emergència vol dir, ja!

Les entitats han presentat una bateria d’al·legacions qüestionant la viabilitat urbanística del projecte, la inadequació dels instruments de planificació i la declaració de projecte industrial estratègic.

Pàgina 1 de 6
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre import:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.