Energia i canvi climàtic

Energia i canvi climàtic (56)

El model energètic és un dels aspectes claus del debat ecologista amb importants implicacions territorials i que ha esdevingut una responsabilitat a abordar davant el repte que representa la necessitat d'actuació local contra el fenomen global del canvi climàtic. En aquest sentit el GOB és actiu en el debat social sobre noves infrastructures energètiques i sobre la planificació i necessitat d'actuació global envers la nostra contribució a l'encalentiment global, partint d'una societat que basa el seu parc de generació elèctrica majoritàriament en el carbó, amb una dependència energètica  (recursos energètics extern derivats del petroli) de gairebé el 98% i una implantació minsa, i dictada pels interessos econòmics i no per la planificació energètica responsable, de les energies renovables.

EL GOB s'ha reunit avui amb el Director General d'Energia, Aitor Urresti i el cap de Gabinet de la Conselleria, Pep Malagrava per abordar qüestions relatives a la planificació i gestió d' infrastructures energètiques, amb especial focus a la proliferació de parcs fotovoltaics en sòl rústic a Mallorca.

Fer front a la crisi climàtica requereix de producció renovable però també requereix de l'aprofitament dels espais no urbanitzats per a la implementació de mesures que incrementin la biodiversitat i la massa arbòrea als entorn periurbans.

AENA disposa d'altres superfícies susceptibles de ser ocupades per plaques solars sense entrar en disputa d'un espai d'ús públic amb un gran potencial per a ser un pulmó verd a una zona densament poblada.

El Govern es compromet a crear un espai on el Fòrum pugui orientar les polítiques públiques.

Han desaparegut els compromisos amb la Declaració d'Emergència Climàtica o l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. La voluntat no és diversificar i iniciar així una transició de model enfocada amb aquests compromisos sinó tan sols una voluntat de reactivar la construcció d'infraestructures (aigua i tramvia) per seguir pivotant l'economia de les illes en el binomi turisme-construcció.

Aquest 25 de setembre diversos centenars de persones han sortit al carrer en tot l'Estat espanyol, unint-se sota el lema “Justícia climàtica per a sortir de les crisis”. Per a les plataformes convocants, “és moment d'impulsar el canvi que volem, un canvi que posi en el centre a les persones, els cossos, els territoris i la Terra, sense deixar a ningú enrere.”

El proper dia 27 de setembre farà un any de la manifestació i vaga pel clima organitzada arreu del Món, i també a Mallorca, pel moviment Fridays for Future.

Engunay la convocatòria es trasllada al divendres 25, en format de concentració. La cita és a les 18h davant el Consolat de Mar.

És l’hora de que el Govern i les institucions assumeixen vertaderament l’estat d’alarma climàtica i ambiental i es converteixin en un element de conscienciació ciutadana sobre l’amenaça i el repte que això suposa per al present i sobretot pel futur més immediat

Pàgina 1 de 5
Pastilla dóna per campanyes
DÓNA per AQUESTA CAMPANYA
Les accions per la incidència política, la transformació social i la conservació de la biodiversitat necessiten el teu suport
1€ 3€ Altre:

uneixtealgob

Reps el nostre newsletter?

Subscriure's

Vols rebre el nostre newsletter setmanal? Inscriu-te aquí i et mantindrem informat de les darrers notícies, agenda d'activitats i altres informacions interessants.